Protestul diasporei de la Roma în imagini

Felicitări pentru miile de moldoveni din străinătate care s-au mobilizat duminică, 20 noiembrie, și au ieșit la protestele în orașele unde s-au stabilit. Vorbim de Paris, Roma, Londra, Barcelona, Bruxelles, Bologna, Padova, Berlin, Amsterdam, Dublin dar și Montreal.

Una dintre zecile de mii de moldovence stabilită în Italia și căreia îi pasă de viitorul R. Moldova, unde ar vrea să revină, Cristina Pruteanu mi-a trimis mai multe poze de la protestul desfășurat ieri la Roma, Piazza Tarantelli, stația Tor di Valle. De altfel, este locul simbol al moldovenilor de la Roma, pentru că acolo vin autocarele de acasă. Conaționalii noștri o numesc Mica Moldovă.

Am fost vreo 200 de persoane care au participat la protest. Am mai avut și oaspeți, dar și persoane care treceau, se opreau și ne priveau. Din cei 15 000 mii de moldoveni din regiunea Lazio (Italia) au fost doar 200, dar pentru noi a fost un succes. Am strigat cât am putut de tare ca ne PASĂ DE CASĂ. Vă rog frumos nu încetați niciodată să le spuneți celor de acasă că noi îi vom susține în continuare.

Este mesajul emoționant pe care l-am primit de la dna Cristina Pruteanu, aseară, după manifestațiile de protest care au avut loc. Am ținut să îl fac public pentru cei care îmi citesc blogul.

Sunt sigură că asemenea emoții au simțit și cei care au ieșit în stradă să își apere dreptul de a vota, dar și cei care i-au privit de acasă. Dacă există solidaritate, înseamnă că poate exista și victorie!

Mai jos, vedeți pozele de la protestul organizat de diaspora la Roma.

Articole similare
Comentarii