Republica Moldova nu va fi lăsata 100% pe mâna Rusiei

Republica Moldova nu va fi lăsata 100% pe mâna Rusiei, iar politica SUA vizavi de Europa de Est pe moment rămâne neschimbată fiind una de sprijin pentru rezistența influențelor negative ale Rusiei. De această părere este expertul independent Vlad Lupan, fost ambasador al Republicii Moldova la ONU, care a oferit, în cadrul unui interviu pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, o viziune de peste Ocean asupra situației politice din R. Moldova.

SUA nu vede această guvernare ca una finală în Republica Moldova

”Pornim de la faptul că SUA nu vede această guvernare ca una finală în Republica Moldova.

Nici o guvernare nu este. De la independență încoace s-au schimbat multe guvernări… Se va schimba și aceasta. Până atunci, Republica Moldova nu va fi lăsata 100% pe mâna Rusiei, dacă va fi posibil, luând în calcul anul electoral 2020 și în SUA, și atenția lor pe evenimentele politice de acasă de la ei și pe pandemia noului coronavirus, deoarece, ca și multe alte guvernări din lume, nu au învățat din cel precedent. Deci politica Washingtonului vizavi de Europa de Est pe moment rămâne neschimbată și este, anume, de sprijin pentru rezistența influențelor negative ale Rusiei, oricât de mult nu le-ar plăcea unora să audă aceasta. Doar că SUA nu acționează cu bâta, cum se înțelege la noi”, a explicat Vlad Lupan.

Pământul nu se învârte împrejurul Republici Moldova

”Până la urmă, să fim serioși, dar din păcate va trebui să dezamăgesc ceva „experți” – pământul nu se învârte împrejurul Republici Moldova. Spre deosebire de mitologia sovietică, noi nu suntem nici pe departe un caz de importanță, nici măcar geopolitică – adică din punct de vedere a tranzitului geografic militar și doar parțial economic. Unica importanță mai serioasă, pe lângă câteva secundare, este legată de aflarea Republicii Moldova în spatele Ucrainei, unde socialiștii moldoveni la guvernare pot crea probleme statului ucrainean prin cedări Rusiei către regiunea transnistreană controlată de Kremlin, adică crearea unui front de îngrijorări adiționale pentru Ucraina pe alte direcție”, a precizat expertul independent.

Interviul integral îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

https://www.elenarobu.md/vlad-lupan-intr-un-interviu-exclusiv-pentru-er-news-despre-plahotniuc-justitia-din-sua-miscarile-lui-dodon-si-inactiunile-blocului-acum/

Articole similare
Comentarii