Românii sunt cel mai mare grup de imigranți din Germania

Românii au devenit recent cel mai mare grup de imigranți din Germania. Peste 230.000 de români au ajuns în Germania în 2017, potrivit unui studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), transmite ziarulromanesc.de.

Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ cinci puncte procentuale față de anul precedent. Astfel, românii au înlocuit polonezii, devenind cel mai mare grup de imigranți. Siria a trecut de pe locul al treilea pe locul al patrulea, după Bulgaria.

Balcanii înlocuiesc Europa de Est

Expertul în migrație al OCDE, Thomas Liebig, a declarat pentru AFP: „Vedem un număr tot mai mare de migrație a forței de muncă din Balcanii de Vest, înlocuind tot mai mult migrația din țările Europei Centrale și de Est”. Cu toate acestea, Polonia se transformă din ce în ce mai mult într-o țară primitoare pentru lucrători, acum fiind chiar cea mai populară destinație pentru munca temporară, conform tagesschau.de.
Migrația din motive umanitare a continuat să scadă, potrivit studiului. Anul trecut, aproximativ 160.000 de persoane au solicitat azil în Germania, o scădere cu aproximativ 18% în comparație cu 2017.
Totuși, în comparație cu celelalte țări OCDE, Germania rămâne a doua cea mai populară țară de imigrare după SUA. În total, în 2017, aproximativ 1,5 milioane de persoane au imigrat în Republica Federală. Cu toate acestea, aproximativ 1,1 milioane de oameni au părăsit Germania în același an.
Articole similare
Comentarii