Rusia putinistă și așa-zisele alegeri ”democratice” care au loc astăzi

Astăzi în Rusia au loc alegeri prezidențiale. Însă scrutinul este departe de a fi numit democratic. Principalul contracandidat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, Alexei Navalnîi nu a fost admis în cursa electorală. În total, în alegeri s-au înscris 8 candidați.

Așadar, ceea ce trebuie spus cu voce tare este că în Rusia nu se desfășoară alegeri reale, ci este mai degrabă un vot care îi va permite lui Vladimir Putin să se mențină la putere până în 2024. Aceste alegeri trebuie comentate nu ca alegeri libere, corecte și reprezentative, ci ca un vot care încearcă să ne orbească, pentru a spune că Vladimir Putin se bucură de o legitimitate populară. Generația de 18 ani care astăzi votează pentru prima dată nu l-a văzut decât pe Putin la putere. Oare ce alegere pot ei să facă?

Mai știm de asemenea că mulți dintre studenți, funcționari publici și bineînțeles armata votează la ordin. Ei merg împreună la secțiile de votare și, la alegerile anterioare, s-a vorbit despre multe cazuri când s-a cerut ca buletinul de vot să fie fotograiat cu telefonul înainte de a fi aruncat în urna de vot, pentru a demonstra susținerea pentru Putin. Nu vă aduce aminte de nimic?

În tot acest tablou, nu trebuie neglijat nici elementul religios și implicarea bisericii ortodoxe ruse în susținerea lui Vladimir Putin.

Tot astăzi televiziunea federală rusă, Pervîi Kanal, anunța despre tentative de spargere a site-ului Comisiei Electorale Centrale de la Moscova. De fapt, este cunoscut că Rusia a aplicat asemenea strategii în raport cu alegerile din SUA, dar și în raport cu brexit-ul din Marea Britanie și în felul acesta au fost influențate rezultatele alegerilor. De ce se încearcă inducerea în eroare că și în Rusia se dorește denaturarea rezultatelor alegerilor este clar: să iasă Kremlinul curat din toată această afacere.

În R. Moldova, s-a demonstrat o dată în plus că Federația Rusă deține controlul de facto asupra regiunii transnistrene. Asociația promo Lex și-a exprimat zilele trecute îngrijorarea că nu a existat o coordonare cu autoritățile de la Chișinău vizavi de deschiderea a 24 secții de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, cu ocazia alegerilor prezidențiale din Rusia.

Așadar, cum poate arăta Rusia lui Putin după era lui Putin, într-o nouă eră putinistă care va dura până în 2024? Mai dezinformată, mai autoritară, mai implicată în operațiuni militare în toată lumea.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii