Solidarizare și la Chișinău cu părinții micuței Yasemin: Un flashmob va fi organizat vineri în PMAN

După ce în Israel oamenii au ieșit la proteste în cel puțin 10 orașe din țară, după cazul dramatic al micuței Yasemin, ucisă la grădiniță de către dădaca ce o îngrijea și la Chișinău va fi organizat un flashmob de solidaridarizare „Protejați Copiii!”. Evenimentul va avea loc vineri, 15 iunie, începând cu ora 13.00 în Piața Marii Adunări Naționale și este organizat de AO „Părinți Solidari”, în special de Iulia Nazaria. Sunt așteptate toate persoanele care vor să își exprime compasiunea față de părinții micuței Yasemin și cărora le pasă de siguranța copiilor, de viitorul acestei țării.

În locul lui Yasemin, putea fi copilul oricui!
În R. Moldova, ca și în Israel, la fel nu există camere de supraveghere video în grădinițele de stat, iar unii copii sunt supuși abuzurilor fizice și emoționale, așa cum relatează de mai multe ori părinții!

Prin intermediul Flash-mobului vom arăta sustinerea și compasiunea noastră părinților lui Yasmine- Dorina și Vladimir și vom avea un moment de reculegere în memoria micuței.

Împreună vom cere schimbarea legii și în Republica Moldova, așa încât toate grădinițele de stat să fie dotate cu camere de supraveghere video.
Deasemenea vom încuraja părinţii, profesorii, educatorii şi autorităţile să folosească tehnici de educare pozitivă și sigure pentru viața copiilor!

CÂND? 15.06.2018, ora. 13.00
UNDE? Piata Marii Adunari Naționale.
CUM? Venim cu baloane negre, la urmă depunem un demers la Ministerul Educației.
DE CE? La noi situația nu este mai roz la capitolul siguranța copiilor în grădinițe și școli!!!”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului Flash Mob de Solidarizare „Protejați Copiii!”

Contact: Iulia Nazaria – 069923123, AO „Părinți Solidari”

Susținerea care vine de acasă, din R. Moldova este foarte importantă pentru acest cuplu de moldoveni care și-a pierdut fetița în urma acestei cumplite tragedii care a avut loc la o grădiniță din Israel.  Să dăm dovadă de empatie și compasiune în aceste momente dificile pentru părinți, bunici, rude apropiate. Am vorbit cu părinții și știu cât de important este acest lucru pentru ei.

Reamintesc că în Israel proteste continuă, după cazul dramatic al micuței Yasemin, ucisă la grădiniță de către dădaca ce o îngrijea.

Imagini de la manifestații în cel puțin 10 orașe din Israel, ca urmare a decesului micuței Yasemin

Manifestanții cer schimbarea legii așa încât toate grădinițele să fie dotate cu camere de supraveghere, iar grădinițele private să fie supuse controlului de către Ministerul Educației. De asemenea ei cer revizuirea perioadei concediului de maternitate. În prezent, legea stipulează doar trei luni de concediu pentru mamă, după naștere. Astfel, părinții sunt nevoiți să își dea copiii la grădiniță la vârsta de doar 3 luni.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii