Țările unde a intrat carne de vită de la animale bolnave, din Polonia

Carne provenind de la un abator polonez aflat în centrul unui uriaș scandal, pentru că sacrifica vaci bolnave, a fost vândută unui număr de nouă state, printre care se numără și România, anunță Euronews.

Conform presei poloneze, compania în cauză sacrifica animale bolnave, iar carnea era amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

O filmare realizată în secret de TVN a dezvăluit că animale bolnave au fost sacrificate de compania poloneză aflată la 112 km est de Varșovia, scrie Euronews (video AICI).

Carnea din acest abator a ajuns în Estonia, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia, România, Spania și Suedia, mai scrie sursa citată.

ANSVSA a fost notificată oficial, miercuri, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), despre prezenţa României pe lista de distribuţie a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informaţiilor relevate de o anchetă media, anunță și mediafax.ro.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov.

Polonia produce anual 560.000 de tone de carne de vită, iar 80-85% din această cantitate este exportată.

În total, companiile poloneze implicate în scandal au vândut aproape zece tone de carne de vită suspectată că provine de la animale bolnave către unităţile de procesare, iar Poliţia a demarat o investigaţie, a spus Niemczuk.

Articole similare
Comentarii