Toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă

Câteva Asociații civice din România au declarat că Guvernul de la București le-a spus că toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă.

În același timp, premierul Viorica Dancilă a promis că Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș va fi terminată până în anul 2026, susțin liderii asociațiilor civice care militează pentru autostradă, la finalul discuțiilor de vineri de la Guvern, transmite ziare.com.

Tot ei au precizat că reprezentanții Executivului le-au spus, ieri, în cadrul discuțiilor, că toate autostrăzile din Romania vor fi în curând cu taxă.

Reamintesc că mai mulți reprezentanți ai asociațiilor civice au protestat, ieri dimineață, în fața Guvernului de la București, iar în cursul după-amiezii o delegație a protestatarilor a fost primită în sediul instituției pentru a discuta cu premierul Viorica Dancilă și consilierul Darius Vâlcov.

Potrivit asociațiilor civice, premierul Viorica Dancilă a promis, în cadrul întâlnirii, că întreaga autostradă va fi gata până în anul 2026, în timp ce tronsonul Ungheni – Iași – Târgu Neamț va fi terminat cel mai târziu în anul 2022.

La solicitarea asociațiilor, premierul a susținut reorganizarea de urgență a CNAIR, luand în calcul scindarea acesteia, una dintre viitoarele structuri intrând sub tutela Guvernului.

Executivul nu dorește să renunțe la ideea construirii în parteneriat public privat a tronsonului Ungheni – Iași – Târgu Neamț, reiterând argumentul costurilor mai mici de construcție prin această variantă.

La criticile asociațiilor referitoare la viitoarea taxă de autostradă pentru acest segment, estimată la aproximativ șapte euro pentru 68 de kilometri, reprezentanții Guvernului au replicat că toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă”, susțin reprezentanții asociațiilor civice.

Articole similare
Comentarii