Un avocat român la Londra a câștigat despăgubiri de milioane de lire într-un proces, un record pentru Marea Britanie

0

Remus Robu, avocat român la Londra, a câștigat milioane de lire ca despăgubire pentru un alt român care a suferit un accident grav de circulație. Cazul este o premieră în ceea ce privește suma primită și a venit după un proces de aproape cinci ani. Avocatul român este de 23 de ani la Londra și urmează să își deschidă și un cabinet, transmite libertatea.ro.

Reproduc acest material pentru conaționalii noștri din diaspora care poate au fost în aceeași situație, poate au suferit accidente rutiere sau accidente la locul de muncă, pentru a fi informați cum anume pot beneficia de despăgubiri, de ce este bine să vă luați un avocat în asemenea situații.
***

Remus Robu este avocat în Marea Britanie și a bifat în palmares un succes răsunător: un proces cu o despăgubire uriașă, de câteva milioane de lire. „Clientul meu este un român care lucra pe șoseaua de centură a Londrei când un șofer a pierdut controlul unui camion, ca urmare, clientul meu a fost lovit, trauma a fost suferită la nivelul picioarelor și din păcate, cu toată asistența medicală oferită atunci, tragic, dar picioarele nu au mai putut fi salvate. Nu cred că a fost în interesul lui să fie compensat imediat, pentru că trebuia să ne asigurăm că va primi asistența necesară pentru restul vieții, protezele necesare. A fost singura persoană, singurul civil, care a primit ultimul tip de proteze, că marea majoritate care primesc aceste proteze sunt soldații. Și aceste proteze sunt foarte scumpe, undeva la 50 de mii de lire o proteză, în cazul lui a fost dublu și bineînțeles că a trebuit să ne asigurăm că va primi compensația pe tot restul vieții. A fost o luptă de patru ani și jumătate, deci destul de lungă, dar cum am zis, cu un rezultat îmbucurător atât pentru noi, cât și pentru victima acestui accident”, povestește profesionist avocatul român la Londra. Și completează: „Rezultatul, fără prea multă îndoială, pentru cineva cu vătămările pe care le-a suferit el sunt un record pentru Marea Britanie.”

Vocea i se încălzește când vorbește despre România. Spune că îi e dor de tot și în privința reîntoarcerii, experiența l-a învățat ca „niciodată să nu zică niciodată”. Dar viața lui are un rost în Londra. „Când nu plouă, viața mea aici e minunată. Când plouă ne duce dorul în România, mai ales în perioada de vară. E o viață agitată, în care trebuie să fii atent la ce faci, e stresantă, dar bineînțeles că are și beneficiile și satisfacțiile ei. La fel ca și în România, cred”, spune cu modestie Remus.

Am venit în 1995. Am început să lucrez inițial la un restaurant, după aceea am lucrat chiar și pe șantierele din Marea Britanie, până să încerc să studiez Dreptul, apoi am început să lucrez cu un cabinet de avocatură ca interpret și după aceea mi-am terminat restul de studii, tot trainingul care trebuie să fie făcut aici și sunt calificat de câțiva ani în Marea Britanie, cu studii în Londra”.

Acum marele avantaj pe care îl are în profesia sa este tocmai faptul că este român și pot apela conaționalii la el cu încredere și le poate explica spețele mult mai bine decât ar pricepe de la un avocat britanic. Este specializat pe cazurile de compensație în cazul accidentelor de muncă sau rutiere. Și în scurtă vreme, Remus Robu își va deschide și un cabinet de avocatură într-un cartier cu mulți români. „E un job care poate să-ți ofere satisfacții, la final de caz ai satisfacția că poți să-ți iei clientul în brațe și să vezi că are lacrimi, că am luptat împreună”, spune cu pasiune bărbatul. (sursa: libertatea.ro)

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!