(VIDEO) Drumeție în jurul Lacului Salagou. Imagini încântătoare

Lacul Salagou, roci roșii aride și o paletă de culori splendide: toate admirate într-o drumeție de 8 km. Acest peisaj magnific care îți taie respirația poate fi descoperit în sudul Franței, la peste 50 de km de Montpellier.

Infrastructura este incredibilă, drumuri bune, parcare imensă, indicatoare pentru drumeții. Aici puteți sta fără grijă, nu aveți cum să vă rătăciți.


Această combinare de fenomene geologice oferă o splendidă paletă de culori, textură și forme contrastante. Lacul artificial Salagou a fost creat în anii 1960, iar astăzi reprezintă un cadru ideal pentru activități în aer liber. Vorbim despre plimbări cu familia, drumeții sau pur și simplu a profita de soare și a gusta din gastronomia locală.

Lacul Salagou este poziționat în mijlocul unor coline formate din roci roșii aride, care reprezintă niște sedimente de argilă încărcate cu oxid de fier. Apoi descoperim rocile negre de bazalt de origine vulcanică. Toate astea îmbinate perfect cu albastrul cerului și al apei.
 
Acest lac artificial a fost creat pentru a permite irigarea culturilor din zonă. Nivelul apei este de 139 metri altitudine. Suprafața totală a lacului este de aproximativ 700 de hectare, în timp ce volumul rezervorului său este egal cu 102 milioane de metri cubi. Cea mai frumoasă panoramă a Lacului poate fi admirată de la altitudinea de 535 de metri.
Îndemnul meu este să ieșiți din case și să descoperiți locurile frumoase din jurul vostru. Prin cultura de a ieși în sânul naturii contribuim la dezvoltarea unei societăți sănătoase!

Unde puteți face drumeții acasă? Iată un exemplu. Un parcurs care unește casa muzeu a marelui poet fabulist, Alexandru Donici și mănăstirea Curchi. Sunt două obiective turistice frumoase pe care le puteți vizita.

O drumeție de primăvară: Donici-Curchi

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii