(VIDEO) Povestea de emigrare a moldovencei Galia Sava, consultant fiscal la Roma

Povestea de emigrare a moldovencei Galia Sava, în prezent consultant fiscal la Roma, începe acum 12 ani. A venit ilegal în Italia și a trebuit să înfrunte toate greutățile unui imigrant clandestin. Călătoria spre Italia a fost foarte grea și plină de obstacole și a durat aproape o lună. Galia Sava a fost nevoită să meargă pe jos munții care leagă Bulgaria de Grecia. Mărturiile sunt făcute în cadrul unui interviu realizat de jurnalista Elena Robu pentru portalul de știri ER NEWS.

În 2016 a absolvit cu succes Universitatea Roma Tre din Roma. Moldoveanca a făcut echivalarea diplomei de la Academia de Studii Economice din R. Moldova. Astfel, i-au fost recunoscuți 3 ani de studii, iar datorită acestui fapt la Universitatea de la Roma a mers direct în cursul 4. Următorul pas pe care vrea să îl atingă la nivel profesional este examenul pentru titlul de contabil expert.

De asemenea, Galia Sava oferă multe sfaturi prețioase pentru comunitatea moldovenilor/românilor din Italia în ceea ce privește impozitele care trebuie plătite către statul italian, pentru a fi un cetățean responsabil cu drepturi și obligațiuni.

Interviul integral cu Galia Sava îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

 

Articole similare
Comentarii