Vocea Diasporei se pronunță pentru retragerea cetățeniei române premierului de la Chișinău Ion Chicu

Declarațiile jignitoare la adresa României făcute de către premierul moldovean Ion Chicu pe Facebook au provocat un val de reacții și critici atât în presă, cât și pe rețelele de socializare. Într-un sondaj realizat în grupul Vocea Diasporei de pe Facebook, în care membrii grupului sunt întrebați dacă trebuie retrasă cetățenia română lui Ion Chicu, majoritatea covârșitoare au răspuns afirmativ.

Astfel, aproape 200 de respondenți consideră că statul român trebuie să îi retragă cetățenia română premierului de la Chișinău, 4 persoane au răspuns negativ, iar o persoană – că nu este interesată de subiect.

Și în comentarii, oamenii au cerut ca premierului de la Chișinău să îi fie retrasă cetățenie română.

Amintim că MAE român consideră declarațiile premierului Chicu complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.

Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, mai spune MAE român.

Totodată, europarlamentarul Eugen Tomac consideră că răspunsul României ar trebui să fie retragerea cetățeniei române pentru premierul de la Chișinău, Ion Chicu.

”Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”. a scris Eugen Tomac pe rețelele de socializare.

Articole similare
Comentarii