Zeci de muncitori români terorizează locuitorii unui oraș german: Urlete, motoare turate, muzică dată la maxim

Zeci de muncitori români terorizează locuitorii unui oraș german. Un localnic din Hüthum, suburbie a localității Emmerich, a cerut Consiliului Local controale mai severe pe strada Eltener 422, scrie RP-Online. Acesta spune că acolo trăiesc mai mulți muncitori români care creează tot felul de probleme, scrie www.ziarulromanesc.de.

În Emmerich s-a auzit deseori vorbindu-se de apartamente supraaglomerate în care muncitori în majoritate din estul Europei trăiesc înghesuiți. Cei mai mulți muncesc în Olanda și nu toți sunt înregistrați oficial în Emmerich, localitate de graniță.

Aceștia au fost luați acum în vizor după ce un vecin de-al lor a cerut controale mai stricte privind cazarea muncitorilor și clarificări privind plata taxelor locuințelor închiriate.

Cei de la Consiliul Local cunosc problemele de aici. „Nu este ușor să facem intervenții pentru rezolvarea situației”, a explicat un purtător de cuvânt de la Primărie.

Persoanele trebuie înregistrate numai după trei luni. „Nu e simplu să dovedim perioada șederii. Am făcut câteva verificări și încercăm să punem presiune”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Mai mult, e posibil ca locatarii să se tot schimbe.

Și Poliția cunoaște situația de la adresa la care locuiesc românii. „Între mai și august s-au făcut 14 intervenții”, spune purtătoarea de cuvânt a Poliției, „în special pentru tulburarea liniștii publice”

O problemă similară se pare că amenință și Eltener Straße 414. Clădirea a fost renovată pentru a se caza muncitori români. Hauptstein se îndoiește că aici este totul legal.

Articole similare
Comentarii