3 medici și o asistentă medicală din România, infectate cu COVID-19 în misiunea din R. Moldova

Șapte persoane care au făcut parte din misiunea din R. Moldova au fost infectate cu COVID-19. Între acestea, 3 medici și o asistentă medicală.

Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună, ele fac parte din echipa care s-a regăsit, timp de 14 zile, peste Prut pentru a ajuta la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Le mulțumim pentru curajul de a fi în prima linie în lupta împotriva COVID-19, în ciuda riscurilor la care se expun zilnic, în mod asumat”, a ținut să precizeze Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a comentat duminică premierul Ludovic Orban.

Precizăm că România a trimis în Republica Moldova un ajutor masiv pentru a susține sistemul medical moldovenesc în lupta cu coronavirusul. Ajutorul, format din echipamente și medicamente, a fost însoțit de o echipă de 42 de medici și asistente medicale.

Articole similare
Comentarii