Chirtoacă, Grozavu și semnăturile din greșeală

Primarul capitalei admite că viceprimarul Nistor Grozau comite greșeli în semnarea actelor, deciziilor, contractelor din cadrul Primăriei Chișinău. Nu generalizez, dar iată cum este condusă capitala. Primarul pleacă de la buna credință a viceprimarului Grozavu, dar eu plec de la premisa că este inadmisibil pur și simplu să pui din greșeală semnătura pe un contract sau un act oficial, mai ales pe un contract cum este cel al parcărilor cu plată în orașul Chișinău, primul proiect de acest fel în capitală.

Dar oare câte acte au fost semnate din greșeală la primărie despre care nu se știe nimic?

Iată ce spune primarul capitalei, Dorin Chirtoacă în cadrul unei emisiuni TV:

“Domnului Grozavu i se poate imputa, poate fi acuzat că a semnat acest acord fără decizia Consiliului Municipal, fapt prevăzut inclusiv de legea Parteneriatului Public Privat, din motivul unui volum destul de mare de documente pentru semnat care vin în fiecare zi la viceprimar, la primar. Apare întrebarea: de ce a fost transmis la semnare acest contract, ținând cont că în decizia Consiliului scria clar că este nevoie de aprobarea de către Consiliu înainte de semnare. Plec de la buna credință a domnului Grozavu și de la posibilitatea comiterii unei greșeli”, a spus Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii.

http://unimedia.info/stiri/primarul-capitalei-confirma-ca-nistor-grozavu-a-semnat-contractul-legat-de-parcarile-cu-plata–fara-acordul-consiliului-municipal-se-mai-poate-intampla-132177.html

Din câte vedem, se pare că se schimbă macazul. Deja se vorbește despre greșeli, despre volum mare de acte care așteapă să fie semnate și multe alte scuze care nu își găsesc nicio justificare atunci când iei decizii pentru aproape un milion de cetățeni.

Dar după 10 ani de activitate în administrația municipală să spui că ”s-a comis o greșeală” și că ”se mai întâmplă”, mi se pare total deplasat și fără niciun respect față de cetățenii care te-au investit cu încredere.

Iată ce mai spune primarul:  ”Admit că ar putea fi în cei 10 ani de activitate greșeli, însă lucruri făcute conștient și cu rea credință în activitatea mea precis nu a fost”.

În context, le amintesc celor vizați celebra frază a poetului neamului nostru românesc, Mihai Eminescu, despre politică: „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei”.

Cine mai are astăzi respect față de aceste cuvinte, aceste valori? Sau își amintesc de Eminescu doar la nașterea și la moartea sa, recită o poezie două și cu asta se termină respectul politicienilor față de marele poet?! Cred că știm cu toții răspunsul.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii