Agenția Medicamentului de la Chișinău autorizează trei vaccinuri anti-Covid-19. Iată care sunt acestea

Astăzi s-a desfășurat ședința Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în timpul căreia s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19). Este vorba despre vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului rusesc Sputnik V.

De asemenea, s-a decis emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor post-autorizare privind siguranța și studiilor post-autorizare privind eficacitatea acestora.

De menționat faptul că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  a anunțat că a primit astăzi o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova. Vaccinurile ar urma să ajungă în perioada 28 februarie – 3 martie. Este vorba despre 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud.

De asemenea, Guvernul României urmează să aprobe acordarea a 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Republica Moldova.

Articole similare
Comentarii