Paștele nu e despre cine și cât a mâncat, cine și cât a băut, cine și câtă mâncare a gătit. Paștele este despre lumină, despre inviere, despre credință…
Hristos a fost răstignit pe cruce pentru păcatele întregii omeniri. Apoi a înviat, mântuindu-ne și spălându-ne de toate relele sufletului uman. Învierea este o victorie triumfătoare şi glorioasă pentru fiecare credincios.
Asemeni lui Hristos, astăzi și noi suntem un popor răstignit, o Basarabie pe cruce. Din venele noastre curge sânge, e multă durere, mult necaz, sunt multe păcate.
Dar eu cred în învierea neamului nostru, asemeni învierii din 1918. Paștele neamului românesc a fost pe 1 decembrie 1918. Eu cred că noi putem coborî de pe cruce, pentru a renaște, pentru a ne făuri propriul destin, indiferent de ceea ce vor unii sau alții. Noi putem privi în interiorul nostru, ne putem regăsi acolo, putem regăsi lumina și credința care să ne călăuzească în consolidarea noastră ca neam.
Înțeleg cât ne este de greu. Traversăm poate cea mai proastă perioadă a existenței noastre ca țară, ca neam. Este sarbătoare și e bine să ne bucurăm de Învierea Domnului, dar îndemnul meu este să nu ne pierdem vigilența și să ne gândim la ziua de mâine și anume ce lăsăm urmașilor noștri în țara pe care ne-au lăsat-o străbunii noștri. Marele domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt făcuse din Moldova cea mai puternică țară din estul Europei, faimoasa Poartă de Est a Europei. Ce am făcut noi cu acest teritoriu pe care ni l-a lăsat voievodul Ștefan cel Mare?!
Doar împreună putem reveni la ceea ce am fost odată și doar având conștiința comună. Să îi ascultăm pe cei care cunosc cum e bine să fie făcute lucrurile, pentru a reveni la drumul firesc de dezvoltare, nu pe cel al pieirii spre care ne-au direcționat cei de la putere, din ’90 încoace. Sunt cei pe care îi cunoaștem cu toții și care, o dată în plus, apar acum pe rețelele de socializare pentru a cerși voturile cetățenilor pentru alegerile de la sfârșitul acestui an.
Iuda nu mai este un nume necunoscut pe arena politică din R. Moldova. Or, acest nume poate fi atribuit oricărui reprezentant al puterii executive, legislative, prezidențiale, pentru că fiecare a participat, într-o măsură mai mare sau mai mică, la vânzarea acestui teritoriu, lăsat drept moștenire de străbunii noștri.
Hristos a înviat și un gând bun pentru Paștele neamului nostru românesc, pe care sper să îl sărbătorim cât mai curând!
Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.
Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu