Castelul Buffavento, o atracție a Ciprului de Nord

Dacă v-ați planificat să vedeți capitala Ciprului, Nicosia, plus lanțul muntos dar și marea Mediterană care înconjoară insula – toate de la înălțime – atunci locul ideal pentru asta este Castelul Buffavento, situat la o altitudine de 960 de metri deasupra mării. Priveliștea încântătoare de sus merită tot efortul.

Nu se cunoaște exact de când datează Castelul, dar se presupune că este vorba despre perioada bizantină, secolul X. Castelul combină armonios stilurile arhitecturale bizantin și cel al francilor.

Accesul până sus se face destul de ușor, pentru că există piste amenajate, scări și balustrade.Castelul este împărțit în două secțiuni, cea superioară este cu vederea spre mare, iar cea inferioară deschide o priveliște spre câmpie.

Buffavento reprezintă unul dintre cele trei Castele construite în munții Kyrenia pe linia de apărare împotriva atacurilor arabe și anume Castelul Hilarion (despre care am scris aici) și Castelul Kantara. Dacă aveți parte de timp frumos, de sus pot fi admirate capitala Ciprului Nicosia, dar și alte orașe importante cum ar fi Kyrenia și Famagusta.Locul este unul magnific și pentru o sesiune de poze. Din orice unghi al Castelului, vederea este fantastică.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii