Cât mai tolerăm starea deplorabilă a drumurilor de la vama Albița

Cred că nu este român care a trecut hotarul de la Prut și care să nu fi remarcat/simțit starea deplorabilă a drumurilor la punctul de trecere de la Albița. De parcă anii din timpul celui de-al doilea război mondial, când s-a pus granița la Prut s-au oprit în loc. Am auzit de mai multe ori vorbindu-se în campanii electorale despre reabilitarea infrastructurii de la acest punct de trecere a frontierei, dar lucrurile nu s-au mișcat din loc. O fi rămas doar niște promisiuni electorale deșarte. Nu vreau să cred că autoritățile de la București, care par atât de interesate de unire în ultima vreme, își exprimă astfel adevărata atitudine față de noi, basarabenii.

În acest sens, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a făcut o interpelare către prim-ministrul României, dar și către miniștrii Transporturilor și cel al Finanțelor Publice pentru reabilitarea urgentă a infrastructurii rutiere în vama Albița.

În textul interpelării, deputatul se referă la faptul că ”presa de pe ambele maluri ale Prutului a scris nu o singură dată despre faptul că starea avansată de degradare a infrasatructurii rutiere din punctul vamal Albița prejudiciază grav imaginea României ca poartă de intrare în spațiul terestru al Uniunii Europene și al NATO. Există multiple cazuri de reclamații din partea conducătorilor auto nemulțumiți de starea drumului plin de gropi și cratere”.

”Este foarte important să cunoaștem dacă Autoritatea Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Vămilor din Subordinea Ministerului Finanțelor Publice – dispune sau nu de fonduri proprii necesare unei asemenea reabilitări și, mai ales, când au fost efectuate ultima oară lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița și care au fost costurile acestor lucrări”, a declarat președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Vreau să sper că, în cel mai scurt timp, vor demara lucrările de reabilitare a infrastructurii din vama Albița. Mai mult de atât ar fi crearea unui punct comun de trecere a frontierei între cele două state românești. Ideal ar fi ca în general această frontieră să nu existe și să nu fi existat niciodată.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii