Covid-19: Noi restricții de intrare în Franța, unde situația sanitară se agravează

Noi restricții de intrare în Franța. Parisul va impune un test negativ Covid-19 pentru toți călătorii din afara Uniunii Europene, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.
Pentru călătorii din țările Uniunii Europene care nu sunt vaccinați va fi necesar un test negativ efectuat cu mai puțin de 24 de ore înainte de călătorie.

Totodată, pentru călătorii vaccinați din Uniunea Europeană trebuie luată o decizie la nivel european, anunță presa franceză.

Situația sanitară se înrăutățește foarte repede. Îngrijorarea noastră este creșterea fulgerătoare a numărului de noi cazuri de Covid-19”, a declarat în urmă cu puțin timp purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

În ceea ce privește țările din Africa de Sud, afectate în special de varianta Omicron, Gabriel Attal a anunțat că zborurile vor fi reluate începând cu ziua de sâmbătă, 4 decembrie, cu „un cadru drastic”. Purtătorul de cuvânt al guvernului a mai anunțat că au fost depistate „13 cazuri suspecte ale variantei Omicron” în Franța.

Aproape 50.000 de noi cazuri Covid-19 în Franța în ultimele 24 de ore

Cel puțin 47.177 de cazuri noi de Covid-19 au fost detectate într-o singură zi în Franța, potrivit datelor publicate marți de autoritățile sanitare franceze. Aceasta reprezintă 32.116 de cazuri pe zi în medie în ultimele șapte zile.

În același timp, OMS consideră că interdicțiile de călătorie sunt inutile pentru a stopa răspândirea variantei Omicron, într-o notă tehnică publicată marți, 30 noiembrie. Cu toate acestea, Organizația sfătuiește persoanele vulnerabile să-și amâne călătoriile în zonele cu risc.

Articole similare
Comentarii