Descoperind câteva sate medievale din sudul Franței. O primă doamnă a SUA a fost pe aici

Așa cum v-am obișnuit deja, la final de săptămână îmi găsesc ceva timp pentru o plimbare unde descoperim locurile frumoase din zonă. De această dată am decis să fac o promenadă prin două sate medievale din Sudul Franței (Boisseron și Saussines), locuri care mai păstrează și astăzi vestigiile romane.

Pornirea se face din una dintre aceste localități, Saussines, cu case vechi de piatră, care au în spate sute de ani de istorie.

Pe drum descoperim Castelul Pie Bouquet unde în 1973 a trecut pe aici și Jackie Kennedy, soția celui de-al 35-lea președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy și Prima Doamnă a Statelor Unite în timpul președenției acestuia.

Se pare că acest castel datează din anul 1606, conform unei pietre în scara castelului unde este înscrisă această dată.

Un alt punct de atracție în constituie Podul Roman, care a fost renovat între timp.

Interesante sunt și Carierele, un loc unde se poate face alpinism pentru cei inițiați. Este o mini via ferrata, adică un traseu prevăzut în perete de piatră, echipat cu elemente metalice specifice (cabluri, scări, rampe etc.) destinate să faciliteze avansarea și să optimizeze siguranța oamenilor care o folosesc.

Un lucru curios pe care l-am aflat în această drumeție sunt aceste cilindre de piatră, create de om, unde pe timpuri romanii țineau cerealele. Sunt vestigii foarte rare în Franța, care datează din epoca galo-romană.
 

Pe potecile înguste descoperim și o moară de piatră lăsată cândva aici, plină și ea de istorie, semn că oamenii locului o păstrează ca un obiect istoric și cultural ce amintește de niște vremuri mărețe.

În general, am avut parte de peisaje naturale frumoase, dar nu e o drumeție pentru turiștii însetați de peisaje spectaculoase. Este mai degrabă pentru cei care vor să cunoască istoria acestor locuri.Iată și câteva vederi din satele medievale din Sudul Franței Boisseron și Saussines, aflate la 25 de km de Montpellier.

Zilnic avem nevoie de o doză de mișcare, iar mișcarea înseamnă sănătate! Aveți grijă de sănătatea voastră!

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii