Efectele hormonilor din carne: La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente

Puiul de carne a ajuns să crească într-o lună cât altădată în două. Deși Uniunea Europenă acceptă situația, endocrinologii trag un semnal de alarmă. O investigație realizată de stirileprotv.ro scoate în evidență lucruri cutremurătoare. Este un alt articol din seria cum să ne alimentăm corect, pentru că în definitiv suntem ceea ce mâncăm.

Generația tânără suferă de pubertate precoce. La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente. Medicii vorbesc tot mai des de proastă alimentație. Endocrinologii pun formele neobișnuite ale dereglărilor hormonale pe modul intensiv în care sunt crescute păsările pe care le mâncăm. Consumul de carne rezultată astfel pare să grăbească maturizarea copiilor.

Cum sunt afectați copiii de alimentația cu hormoni

Povestea unei fetițe de numai 10 ani este impresionantă. De aproape un an și jumătate, injecțiile și tratamentele administrate îi stăpânesc hormonii.

”Am facut si o radiografie să-i vadă vârsta osoasă. Ea are 10 ani și jumătate, dar ar fi de 12 ani și jumătate”, mărturisește mama acestei fete pentru stirileprotv.ro.

Endocrinologii atrag atenția asupra înmulțirii cazurilor, dar spun că puține sunt tratate.  Părinții nu recunosc semnele, nu-i duc pe minori la doctor, iar aceștia intră mult prea devreme în viață de adult.

Iar alimentația pare să fie responsabilă pentru aceste evoluții anormale de creștere. Prima indicație medicală dată părinților ne pune pe gânduri. Potrivit medicilor, copiii nu ar mai trebui să mănânce carne de pui din comerț, puiul și curcanul sunt foarte periculoși pentru că sunt plini de hormoni.

Dar oamenii nu înțeleg exact avertismentul. De fapt, endocrinologii atrag atenția asupra consumului de carne provenită de la animalele crescute într-un ritm intensiv, neconform cu evoluția firească.

Continuarea articolului, pe stirileprotv.ro

Articole similare
Comentarii