Moldova face parte, pentru prima dată, din conducerea UE a Tinerilor Antreprenori JEUNE

Uniunea Europeană a Tinerilor Antreprenori JEUNE și-a ales noua conducere pentru perioada 2017-2020. S-a întâmplat pe 18 noiembrie 2017, la Budapesta.

În urma alegerilor desfășurate în Ungaria, Conducerea JEUNE are următoarea structură pentru viitorii trei ani:
Președinte: Andrea Gelfi — Italia (Confcomercio)
Președinte de onoare: Florin Jianu — România
Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács — Ungaria
Vicepreședinți: Ali Yucelen — Turcia
Alberto Carvalho Neto — Portugalia
Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare: Alexandrina Robu – Moldova

Pentru că a înțeles rolul important pe care îl au femeile în dezvoltarea mediului antreprenorial atât la nivel național, cât și European, Alexandrina Robu, lobbysta în Bruxelles și reprezentanta mai multor organizații de tineret din Moldova, a propus crearea Comitetului pentru Femeile Antreprenoare în cadrul celei mai mari Asociații Europene de Tineri Antreprenori din UE. Ulterior a fost votată în funcția de Președinte al Comitetului nou format. Noua structură are drept obiectiv consolidarea unui networking european al femeilor de pe întreg continentul European.

„Le aduc mulțumiri colegilor din JEUNE care au susținut inițiativa de creare a unui Comitet dedicat Femeilor Antreprenoare de pe continentul European. Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de Președinte al Comitetului prin votul a organizațiilor membre care reprezintă circa 1,6 milioane de tineri antreprenori din UE și vecinatate. Îmi propun să reprezentăm interesele tinerelor afaceriste în cadrul Instituțiilor Europene, mai ales în cadrul Prlamentului European și a Comisiei Europene, să creăm poduri economice între Statele Membre UE și cele din vecinătate și să facem cît mai multe schimburi de bune practici în cadrul Asociației. Cred ca misiunea comitetului este să contribuie la consolidarea Europei inclusiv prin prisma antreprenoriatului feminin”, a declarat Alexandrina Robu în cadrul evenimentului.

JEUNE — Young Entrepreneurs Organization of the European Union a fost fondată în anul 1994 fiind alcătuită din 19 organizații care reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori de pe întregul continent European.

Țin pe această cale să o felicit pe Alexandrina Robu și să îi urez mult succes în tot ceea ce face! Astfel Moldova este cunoscută și prin partea sa frumoasă (nu doar prin furtul miliardului de dolari). Tinerii noștri inteligenți așa cum este și Alexandrina sunt cei mai buni ambasadori ai republicii în străinătate.

Anul acesta am realizat o ediție a emisiunii Alb&Negru cu Alexandrina Robu unde tânăra a împărtățit din experiența sa profesională de până acum. Aici puteți revedea emisiunea.

Tânăra din Moldova care a obținut un premiu ca și Bill Clinton

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu!

Articole similare
Comentarii