Moldovean din diaspora: Sunt stabilit în Germania, însă inima mea este în Moldova

Conaționalul nostru Ștefan Ghencea, originar din satul Hănăseni, raionul Cantemir, a plecat în 2012 din R. Moldova pentru că nu își mai putea găsi un loc de muncă. A povestit în cadrul emisiunii ”Vocea Diasporei”, difuzată pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS că perioada de început în Germania a fost destul de complicată, dar astăzi este mulțumit de viața pe care o trăiește aici.

A studiat un an de zile limba germană și apoi a făcut stagii pentru a obține o profesie în calitate de grădinar, o meserie destul de respectată în Germania. Vorbește cu emoție despre cât de mult este apreciat de germani pentru cine este și pentru munca pe care o face.

”Am demonstrat că sunt o persoană care stimez munca, disciplina și sunt corect. În timp de 4 ani și jumătate am fost deja premiat de două ori. Am demonstrat că merit să fiu stimat”, a povestit Ștefan Ghencea în cadrul emisiunii Vocea Diasporei difuzată pe portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Eu sunt în Germania, dar inima mea este în Moldova

”Nu sunt gata să stau aici, în Germania până la moarte. Vreau să mă întorc în țara în care m-am născut. Eu sunt stabilit în Germania, dar inima mea este în Republica Moldova. Doresc să fie schimbată clasa politică de la Chișinău. De 30 de ani suferim. Toți cei care au fost la guvernare s-au gândit doar la buzunarul lor”, a mărturisit conaționalul nostru vădit emoționat.

Emisiunea integrală o puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Abonați-vă la canalul de Youtube al Portalului Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Articole similare
Comentarii