O plimbare în unul dintre cele mai vechi orașe franceze, Béziers

Orașul Béziers situat în sudul Franței, în departamentul Hérault regiunea Occitanie, este considerat unul dintre cele mai vechi orașe din Franța, după Marseille. Multiplele săpături arheologice din anii ’80 au demonstrat că așezarea a fost construită de grecii antici în secolul VI înainte de Hristos.
În 2015, Béziers număra 76 de mii de locuitori.

Marea atracție a orașului este Catedrala St Nazaire, care datorită turnurilor sale, seamnă mai degrabă cu un castel, decât cu o biserică. Arhictectura sa este în mare măsură gotică. Străduțele destul de înguste care duc spre Catedrală vă vor transpune în epoca medievală. De aici, puteți admira imagini specaculoase ale orașului.Însă Catedrala St Nazaire poate fi admirată în toată splendoarea sa dacă veți coborî spre Pont Vieux.Clădirea originală a Catedralei a fost distrusă în timpul asediului Béziers, când cruciatii lui Armand Amaury au masacrat 7.000 de oameni la biserica Madeleine, pentru că au refuzat să predea 20 de creștini adepți ai maniheismului.

Dacă ați ajuns până în Béziers, nu ratați și Complexul celor 9 porți sau ”Les 9 ecluses Fonseranes”. Porțile reprezintă, de fapt, structuri hidraulice ce permit bărcilor să se deplaseze de la un corp de apă la altul. Aceste corpuri de apă au diferite altitudini.

Compexul a fost redeschis publicului la sfârșitul anului 2017, după o renovare care a durat un an și jumătate, cu o investiție de 12 milioane de euro.

Este un impresionat punct de atracție pe marele Canal du Midi, patrimoniu mondial UNESCO. Acesta este considerat cel mai mare proiect de construcție din secolul al XVII-lea. Împreună cu Canal de Garonne formează „Canal des Deux Mers”, cele două furnizând o cale navigabilă de la Oceanul Atlantic la Marea Mediterană.

Complexul este dotat cu o parcare cu plată pentru mașini, autocare și motociclete. Spațiul este supravegheat de camere video. Persoanelor cu mobilitate redusă li se pune la dispoziție un vehicul electric adaptat pentru scaunele rulante.

Această operă de artă este vizitată anual de 400 de mii de oameni.

 Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei. 

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii