Părintele Marcel Călugărescu de la Bologna ține slujbele pe internet, în perioada carantinei

De când au fost interzise evenimentele publice, inclusiv cele religioase, în Italia, Părintele Marcel Călugărescu, originar din satul Arionești, raionul Dondușeni, dar stabilit la Bologna de 8 ani, a găsit soluția. Preotul ține slujbele online pe platforma zoom.

”Duminica trecută am făcut sfânta liturghie online, enoriașii toți s-au conectat, au urmărit slujba de acasă. De obicei lunea, miercurea și vinerea mă conectez de acasă pentru a fi în legătură cu enoriașii. Se conectează în jur de 30-40 de oameni, ne rugăm toți împreună, după care stau de vorbă cu toți. Îi întreb care este starea, îi îmbărbătez pe toți”, a declarat părintele pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Părintele Marcel Călugărescu mai spune că slujbele și rugăciunile pe care le face online sunt strict în interiorul parohiei. ”Folosim toate mijloacele pe care le avem la îndemână doar ca să îi îmbărbătăm și să îi liniștim pe oameni în această perioadă dificilă. Îi întărim, să le spunem oamenilor să respecte toate regulile de igienă, de comportament, toate regulile impuse de autoritățile italiene”, a adăugat părintele.

”Singurătatea te macină foarte tare, dar noi am găsit leac și pentru ea. Am încurajat și alți preoți mai curajoși să țină la fel slujbele și rugăciunile. I-am instruit cum să facă slujbele pe internet și deja sunt  4 preoți care folosesc această platformă în parohiile lor”, a ținut să precizeze părintele pentru ER NEWS.

Și preoteasa, Marcela Călugărescu, organizează tot online diferite activități pentru copiii din parohie, pentru trece mai ușor peste această perioadă de carantină, impusă ca măsură de stopare a răspândirii coronavirusului.

Citiți și Interviu VIDEO cu părintele Marcel Călugărescu stabilit la Bologna, Italia

Articole similare
Comentarii