Povestea de emigrare în Germania a Elenei Șchiopu: „Dacă fiecare dintre noi am da mână cu mână, cei cu inima română, am reuși să facem lucruri mărețe”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să descoperiți povestea de emigrare a conaționalei noastre Elena Șchiopu, fostă consilieră parlamentară, originară din Sinaia și stabilită în Germania de 7 ani. Din România a plecat din cauza nivelului înalt de corupție.

Este prima româncă angajată la Centrul de integrare din localitatea Mönchengladbach unde este stabilită. Recent a fost aleasă și în calitate de consilieră în Consiliul de integrare de la primăria din Mönchengladbach, o funcție care implică multe responsabilități pentru comunitatea românească din zonă.

”În 2016 m-am angajat la Centrul de integrare după ce am făcut în 2015 cursurile de limbă germană. Am lucrat acolo 2 ani. Apoi în 2018 am hotărât să merg în domeniul privat pe aceeași linie de activitate. Însă fiind foarte greu, am decis să caut un job cu contract de muncă. Am fost prima româncă care am lucrat la un centru de integrare, am dat startul ca să zic așa și, după aceea, în foarte multe instituții sunt angajați români, care vorbesc limba română și îi ajută pe conaționalii noștri”, a povestit Elena Șchiopu în cadrul interviului pentru ER NEWS, interviu pe care îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Chiar dacă este stabilită în Germania, Elena Șchiopu militează în continuare pentru drepturile românilor.

”Pentru nimeni nu este ușor, dar dacă fiecare dintre noi am da mână cu mână, cei cu inima română, am reuși să facem lucruri mărețe. Eu personal depun toate eforturile în acest sens”, subliniază conaționala noastră.

 

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii