Românca Alina Ciuciu pictoriţă de „Oscar” în Italia

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Alina Ciuciu, originară din Oradea, a cărei poveste de emigrare începe în anul 2002, când a decis să se stabilească în Italia, împreună cu familia.

Alina Ciuciu este un nume de referință în lumea artei din Italia, în pofida faptul că și-a descoperit talentul în pictură doar trei ani în urmă. În această perioadă a reușit să picteze peste 1 000 de tablouri care mai toate s-au vândut și să obțină foarte multe distincții și premii în domeniu. Anul trecut a fost răsplătită cu trofeul „Oscarul creativității” la Premiile Monte Carlo pentru artă, iar anul acesta a obținut și ”Palma d’Oro” în artă.

”Românilor le transmit să facă ceea ce le place, să urmeze pasiunea lor, pentru că asta practic înseamnă a te urma pe tine însuți. Pasiunea ta ești tu. Acolo unde pui inimă este imposibil să nu înflorească ceva frumos”, a punctat Alina Ciuciu.

Interviul integral cu conaționala noastră Alina Ciuciu, stabilită în Italia, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Lucrările conaționalei noastre Alina Ciuciu le puteți descoperi accesând site-ul artedialina.com.

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii