Românca Daciana Pszota stabilită în Franța: Picturile sale au ajuns la Palatul Élysée și NASA

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să o cunoașteți pe Daciana Pszota, originară din Târgu Mureș, a cărei poveste de emigrare începe în 2011, când a decis să se stabilească în Franța, împreună cu familia.

Deși este specializată în turism, iar în România a lucrat în contabilitate, în Franța Daciana Pszota și-a descoperit altă vocație: cea de pictor. Anul trecut conaționala noastră a reușit să o impresioneze pe prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, oferindu-i un tablou care ulterior a ajuns la Palatul Élysée.

Fiind pasionată de univers, Daciana și-a dorit foarte mult ca un tablou de-al ei să ajungă și la NASA, lucru care de altfel s-a întâmplat acum o săptămână.

”Indiferent unde ne-am afla, noi tot români rămânem. Asta nu înseamnă că ne-am părăsit țara, tradițiile, limba. Nu văd o mare greșeală pentru că am părăsit țara pentru a-mi face un trai mai bun”, consideră Daciana Pszota.

Interviul integral cu conaționala nostră Daciana Pszota, stabilită în Franța, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Lucrările Dacianei Pszota le puteți descoperi accesând site-ul www.fineartdaciana.com

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii