Româncă din Germania: ”Niciodată nu mi-a fost rușine să spun că sunt româncă și vin din Romania”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Poartă tricolorul peste tot, nu doar în suflet și niciodată nu i-a fost rușine să spună că este româncă și vine din România. Vorbim despre Alina Stanciu, originară din Constanța și stabilită în Germania de mai bine de 10 ani.

”Nu ezit să fac cunoscută tradiția noastră care e atât de frumoasă.  Dacă ar fi promovat mai mult turismul, sunt sigura că ar veni turiști europeni în fiecare an în România”, povestește conaționala noastră.

Pentru promovarea tradițiilor noastre românești, a poveștilor noastre clasice, Alina Stanciu l-a inventat pe ”Domnul Broccoli”.

Povestea de emigrare a Alinei Stanciu și proiectul ei de suflet ”Domnul Broccoli” le descoperiți urmărind interviul de mai jos:

„Sunt oameni cărora le e dor de țara lor, prezintă tradițiile și sunt oameni care vorbesc urat și de țara lor, dar și de țara în care trăiesc. Mai este și categoria de români care se ascund să vorbească în limba română”, a mărturisit românca din Germania.

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii