(VIDEO) Iresponsabilitatea unui șef de stat: ”Olecuțâcă ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut coronavirusul, nici nu ai știut de lucrul acesta”

Editorial Elena Robu

Este revoltător și iresponsabil. Declarațiile șefului statului, Igor Dodon, despre coronavirus și faptul că este ”olecuțâcă ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut coronavirusul” sunt de-a dreptul halucinante și revoltătoare. Pe de o parte, sunt blocate site-urile de știri care difuzează minciuni despre coronavirus, pe de altă parte chiar de la Președinție, prin gura șefului statului sunt difuzate aceste minciuni. Ce să mai înțeleagă sărmanul om despre toată această situație.

Alți șefi de stat, precum președintele Franței, Emmanuel Macron, în alocuțiunile lor către națiune au vorbit despre cât de mari sunt pericolele acestei epidemii, au vorbit despre un război pe care îl purtăm pe timp de pace cu acest virus ucigaș și doar în R. Moldova aceste pericole nu sunt conștientizate nici măcar la nivel de stat. Minciuna e în capul mesei în R. Moldova.

Iată ce a declarat Igor Dodon despre coronavirus:

”O să vă spun un lucru, poate colegii de la Ministerul Sănătății o să se supere pe mine. Acest Coronavirus poate să treacă prin organismul omului și nici să nu observăm. Poate să nu observăm. Sunt toate studiile făcute. Așa cum trece o gripă simplă. Parcă ai avut olecuțâcă probleme cu nasul, olecuțâcă ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut Coronavirusul, nici nu ai știut de lucrul acesta. De aceea să mergem masiv să testăm toată țara… Dacă aveți simptome, mergeți, dacă nu, nu creați probleme, impedimente suplimentar la medici, ei și așa au atâta de muncă…”

Urmăresc și evoluția epidemiei din Republica Moldova. O să vă rețin atenția cu o ”pățanie” intens discutată acum la Chișinău, acolo unde în lupta cu Coronavirusul s-a implicat și Igor Dodon. Președintele în funcție a organizat o serie de întrebări/răspunsuri cu cetățenii moldoveni pe rețelele de socializare. La un moment dat, o femeie l-a întrebat pe președintele Dodon unde și cum s-ar putea testa? Prima reacție a șefului statului de peste Prut a fost să-i sfătuiască pe oameni să nu se înghesuie la spitale pentru teste ca să nu blocheze sistemul sanitar moldovenesc. Apoi a continuat cu o declarație care i-a lăsat pe mulți mască. Chiar și Igor Dodon a admis că declarația nu este în concordanță cu recomandările Ministerului Sănătății de la Chișinău. Iată ce a spus președintele Dodon: ”O să vă spun un lucru, poate colegii de la Ministerul Sănătății o să se supere pe mine. Acest Coronavirus poate să treacă prin organismul omului și să nu observăm. Sunt toate studiile făcute. Așa cum trece o gripă. Parcă ai avut olecuțâcă probleme cu nasul, olecuțâcă ți-o trecut răceala prin tine și tu ai trecut Coronavirusul, nici nu ai știut de lucrul acesta.”Declarația completă este în video. sursa: pagina de facebook a lui Igor DodonÎn această dimineață în Republica Moldova erau 49 de cazuri.

Gepostet von Vitalie Cojocari am Freitag, 20. März 2020

(sursa video: Vitalie Cojocari)

Oameni buni, ascultați ce vă spun medicii, ei știu cel mai bine cum se răspândește acest virus și ce măsuri trebuie luate. Stați acasă dacă vreți să salvați viețile părinților și buneilor voștri. Nimeni n-o să vă plângă de milă atunci când ei nu vor mai fi.

Articole similare
Comentarii