A murit primarul de Brăviceni, Vladimir Cociorvă, cel care a creat „Mozzarella de Brăviceni”

Primarul de Brăviceni (raionul Orhei), Vladimir Cociorvă, cel care a creat „Mozzarella de Brăviceni” a decedat astăzi, după ce mai multe zile s-a aflat în comă, ca urmare a unui accident vascular cerebral.

Vladimir Cociorvă, urma să împlinească pe 14 decembrie 60 de ani și se afla la al treilea mandat de primar. Încă un caz regretabil din miile de cazuri care se înregistrează în statistica R. Moldova privind decesele la vârsta de 60 de ani, când oamenii nu ajung nici măcar să beneficieze de o pensie din partea statului.

Primarul era cunoscut prin multiplele proiecte pe care le-a dezvoltat în localitate.

Cel mai important este fabrica modernă unde se produce „Mozzarella de Brăviceni”.

Renumitul caşcaval este făcut cu mâinile oamenilor din sat. Asta, după ce administraţia locală a beneficiat de un credit şi a construit o fabrică modernă de prelucrare a laptelui. Brandul „Mozzarella de Brăviceni” a fost inventat de primarul localităţii, Vladimir Cociorvă, zootehnician de profesie. Anterior, în presă Vladimir Cociorvă spunea că fabrica este unul dintre proiectele de succes ale administraţiei publice locale.

Potrivit legislației electorale, ca urmare a decesului unui edil, se organizează alegeri locale noi. Așadar, cine va prelua conducerea satului și implicit și fabrica de producere a brandului „Mozzarella de Brăviceni”. Cine va candida la alegeri?

Vor apărea și acolo magazine sociale, unde se vând produse alimentare sub costul de producție și de proveniență dubioasă. Se vor face și acolo concerte? Va avea Partidul Șor un candidat la alegerile locale așa cum a fost și cazul localității Jora de Mijloc, unde în urma alegerilor din 2018, primar a devenit vicepreședinta Partidului Șor Marina Tauber?

Așadar, pentru unii bătălia pentru fotoliul de primar într-un sat unde s-au dezvoltat atâtea proiecte deja a început.

 

 

Articole similare
Comentarii