A obţinut aprobarea să fie eutanasiată. Avea doar 17 ani şi suferea de depresie severă

A obţinut aprobarea să fie eutanasiată. “Respir, dar nu mai trăiesc. După ani de luptă, sunt epuizată. La un moment dat am încetat să mai beau şi să mai mănânc. Şi, după numeroase discuţii şi evaluări, s-a luat decizia să fiu lăsată să plec Dincolo, pentru că suferinţa mea este insuportabilă”. Sunt cuvintele unei adolescente de 17 ani. Care a decis să fie eutanasiată.

Povestea ei face acum înconjurul lumii.

Este vorba despre Noa Pothoven, o adolescentă din Olanda, care suferea de o depresie severă după ce a fost violată în copilărie de doi bărbați, şi care a fost eutanasiată în locuința părinților ei.

Noa Pothoven a obținut aprobarea pentru sinucidere asistată, un drept prevăzut de legislația olandeză. În această țară, un pacient poate recurge la sinucidere asistată dacă ”îndură suferințe insuportabile”, relatează euronews.com.

Săptămâna trecută, Noa a postat un ultim mesaj pe o rețea de socializare în care anunța că va muri în următoarele 10 zile. Înainte de a recurge la gestul final, adolescenta care suferea de depresie, anorexie și sindrom post-traumatic, și-a scris biografia.

Articole similare
Comentarii