Afaceri de sute de mii de euro ale românilor în Franța. În ce au făcut investiții

Cel mai vizitat oraș din regiunea Alsacia, Colmar, cu 1.5 milioane de turiști care vin aici fie iarna, când are loc faimosul târg de Crăciun, fie de Paște, când orașul e decorat în tonuri calde, a devenit obiectiv pentru investiții imobiliare, nu doar pentru francezi, dar și pentru conaționalii noștri. Știrileprotv.ro dedică un amplu reportaj despre afacerile imobiliare ale românilor în această zonă.

Treizeci de apartamente din Colmar sunt închiriate în regim hotelier de câțiva români stabiliți aici. Unul dintre ei este Mihai. Are propria firma de IT, dar are și opt locuințe de care se ocupă. Primul, cu 70 de metri pătrați, l-a cumpărat cu 100.000 de euro și l-a refăcut complet. O noapte de cazare în ianuarie costă 70 de euro noaptea, însă de Crăciun ajunge și la 400 de euro pe noapte, în funcție de apartament.

Raluca deține 10 apartamente în Colmar. Numai în luna decembrie cu 45 de locuri de cazare a reușit să strângă 100.000 de euro.

În extrasezon, prețul pentru o noapte de cazare este de 80 de euro, însă vara, de Paște sau de Crăciun sar și 700 de euro pe noapte pentru cinci, șase persoane într-un apartament situat în centrul orașului Colmar.

Cel care a recondiționat o casă este tot un român: Spiridon Aurelian. Are 51 de ani și s-a mutat în Franța acum 30 de ani, când era un simplu muncitor în construcții. Astăzi are propria lui firma de recondiționări.

Aurelian: „În zona Colmarului, în zona Strasbourgului sunt zone foarte prospere în construcții, pentru că se recondiționează. E ceva aparte, te pun să cauți soluții, să creeezi, ești tras la răspundere să faci cum vor ei. Nu fac cum vreau eu, mi se cere și fac cum zic ei.”

Singur și-a recondiționat și casa în care locuiește acum. Dacă interiorul l-a făcut pe gustul lui, exteriorul arată exact ca acum 200 de ani. Recondiționarea casei l-a costat pe român peste un milion opt sute de mii de euro. Recunoaște că și acum se câștigă bine în construcții.

Mai multe detalii găsiți aici.

Articole similare
Comentarii