Atac armat la o universitate din Rusia, soldat cu 8 morți și zeci de răniți

Un atac armat s-a produs într-o universitate din orașul rus Perm, soldat cu mai mulți morți și răniți. Studenții au sărit pe fereastră pentru a scăpa de atacatori. Universitatea din Perm este una dintre cele mai mari din țară.

8 persoane au fost ucise și alte 28 au fost rănite în acest atac, scrie tvrain.ru.

Deși inițial s-a anunțat că atacatorul, Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani, a fost ucis în timpul reținerii, ulterior s-a aflat că acesta se află în stare gravă la spital.

Potrivit ministerului Sănătății din Rusia, 7 persoane au fost spitalizate, dintre care una în stare gravă.

Centrul Federal pentru Medicină a raportat opt ​​morți și 24 de răniți. 19 dintre ei au răni prin împușcare, transmite presa rusă.

Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General a indicat că atacul a fost comis de către un student. În prezent, potrivit guvernatorului Mahonin, este verificată informaţia despre posibili complici ai atacatorului.

Înainte de atac, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste, conform surselor media citate.

Serviciul de presă al universității a transmis că, în timpul împușcăturilor, în clădirile universității erau aproximativ 3 mii de studenți.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu studenți sărind pe ferestre pentru a scăpa de atacator.

Conform unor informaţii, atacatorul a tras circa 30 de focuri dintr-o armă de vânătoare Huglu, cu calibrul 12 mm.

La ordinul premierului rus Mihail Mişustin, ministrul sănătăţii Mihail Muraşko şi cel al educaţiei Valeri Falkov s-au deplasat la Perm.

Articole similare
Comentarii