Cadoul Cristinei Pruteanu pentru Igor Dodon oferit la Roma

Una dintre cele mai active reprezentante din diaspora, Cristina Pruteanu, cunoscută și prin spiritul său civic de a participa la proteste anti-guvernare atât în Italia cât și la Chișinău a avut un cadou special pentru președintele Igor Dodon, care s-a aflat în vizită la Roma în perioada 4-6 noiembrie.Cristina Pruteanu i-a oferit președintelui niște mănuși de zidar ca să îi arate cu cât greu se fac banii în străinătate.

”Țara arde, dar delegația se plimbă. Așa facem banii, cu aceste mănuși. Poftim, luați-le în țară”, i-a spus reprezentanta din diaspora lui Dodon.

Pe lângă aceste mănuși, femeia i-a dăruit și un album plin cu poze care arată sărăcia din Moldova. Dodon a luat albumul, nu și mănușile.

Pro-rusul Dodon a preferat să se întâlnească mai degrabă cu diaspora rusă și ucraineană, decât cu diaspora moldovenească. Întrebarea de ce nu s-a întâlnit și cu cetățenii R. Moldova care sunt stabiliți în Italia, la Roma așa și nu a avut un răspuns din partea președintelui.

Dodon a ales să viziteze Biserica Sfânta Ecaterina de la Roma, care este subordonată canonic Patriarhiei Ruse. Cristina Pruteanu spune că aici țin slujbe și preoți moldoveni, dar și preoți ruși. Biserica rusească are mai multe nivele, la un etaj slujba este pentru ruși, iar la un alt etaj este pentru moldoveni și se ține în limba română.

Cu toate acestea, Igor Dodon a preferat să vorbească în două limbi, mai întâi în rusă, apoi în română. A primit și daruri prețioase de la fețele bisericești prezente la întâlnirea de la Biserică.

Iată pe cine reprezintă de fapt Igor Dodon și al cui președinte este.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii