Cea mai mare hartă de țară formată din oameni. Un oraș din România vrea să intre în Cartea Recordurilor

Cea mai mare hartă de țară. Mii de copii, tineri şi adulţi din 67 de localităţi din toată România au sosit sâmbătă în Alba Iulia pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei ţări formată din oameni, în cadrul unui eveniment special. În interiorul hărţii României formată din oameni a fost creată şi cifra 100, în semn de respect faţă de Marea Unirea de la 1918, specifică Ziarul Unirea. 

La eveniment s-au înscris participanţi din 67 de localităţi din ţară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia.

Alba Iulia scrie istorie in an Centenar. Cea mai mare imagine a unei hărți făcută de peste 7.000 de voluntari. În interior se afla numărul ?

Gepostet von Ziarul Unirea am Samstag, 29. September 2018

Tema, locul şi anul desfăşurării tentativei de doborâre a Recordului Mondial nu au fost alese întâmplător, având în vedere că în 2018 România celebrează 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „11even” din Cluj, cu suportul Primăriei Alba Iulia şi Kaufland.

Recorduri Guinness pe care le deține județul Alba

Acesta ar fi cel de-al doilea record Guinness pe care Alba Iulia ar urma să-l deţină, după cel stabilit în 2009, cu „cea mai mare îmbrăţişare”. Atunci, aproape 9.800 de oameni, printre care şi şeful statului de la acea vreme, Traian Băsescu, au luat parte la „Marea Îmbrăţişare a Cetăţii Alba Carolina”, pe un traseu lung de 3.450 de metri, înconjurând astfel fortificaţia bastionară, care are formă de stea.

Un record Guinness în județul Alba a mai fost stabilit tot în 2009 când, în Roşia Montană, peste o sută de localnici, adunaţi pe stadionul din localitate, au căutat aur cu şaitrocul, un vas de lemn folosit pentru separarea aurului din minereul sfărâmat. (sursa: rotalianul.com)

Articole similare
Comentarii