Cum partidul Șor și-a găsit un loc călduț în diaspora

2

Concertele cu iz politic ne duc la pierzanie. E o șmecherie pe care o utilizează din plin partidele politice, iar oamenii naivi se prind în această horă a prostiei. Mai nou, moda ”mega” concertelor a ajuns și în diaspora. Cel mai activ dintre toți este partidul Șor care organizează în diasporă tot felul de evenimente de acest gen. Iar moldoveanului ce îi trebuie mai mult de atât, decât voie bună, chef, muzică, pentru că suntem mari petrecăreți și cu drag de concerte și muzica.

Uităm că de fapt s-a furat un miliard de dolari din bănci și că acest miliard este recuperat de pe umerii cetățenilor. Moldovenii trimit bani acasă, alimentează acest sistem corupt, iar în loc se aleg cu ”megaconcerte” organizate tot pe banii lor.

Din păcate, constat cu tristețe că și reprezentanți din diasporă s-au prins în această horă a concertelor gratuite, organizate de partide politice. Cel mai ”prolific” în acest sens este Partidul Șor, care face concerte peste concerte în special la Bologna, Italia, acolo unde a fost înființat un Centru de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna.

Așadar, cine stă în spatele acestui Centru de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna? Este vorba despre cel puțin trei conaționali de-ai noștri, doi originari din Orhei și stabiliți în Bologna – Mihai Ciolac și Katysha Vasilevna (cel puțin cu așa nume apare pe Facebook) și Tatiana Gorea, proaspătă absolventă a Universității din Bologna. Aceste trei persoane distribuie pe rețelele de socializare  toate evenimentele organizate cu susținerea lui Șor. Aproape toți moldovenii din Bologna știu că tânăra Tatiana Gorea este în relații foarte bune cu șefa BRD, Olga Coptu și a fost membră a Asociației Gaudeamus, unde șefă era Olga Coptu. Un lucru interesant este și faptul că majoritatea interpreților care cântă la evenimentele organizate de Partidul Șor sunt prezenți și pe scena evenimentelor organizate de Ambasada R. Moldova în Italia.

Așadar, cine sunt acești interpreți? În primul rând, vorbim despre Adriana Ochișanu, care anterior a susținut inițiativa PD de schimbare a sistemului electoral și trecere la sistemul uninominal, iar în al doilea rând de  Viorel Buliga, o altă persoană din anturajul șefei BRD, Olga Coptu. Cei doi se cunosc încă din perioada când Olga Coptu se afla în Italia.

De altfel, acest Centru de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna este preocupat doar de ”cultul personalității” lui Șor. Iată aici o mostră: ”Mulțumiri primarului municipiului Orhei și liderului Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, pentru evenimentele organizate în Bologna și pentru aportul adus în consolidarea diasporei”. Un exemplu viu cum Partidul Șor se pregătește pentru alegerile parlamentare din toamnă, cel mai probabil deja a racolat și un candidat din diaspora care să se înscrie în alegeri.

De ce oamenii care cred în asemenea mesaje nu se întreabă cum anume Ilan Șor contribuie la consolidarea diasporei? Cum poate face acest lucru o persoană care este condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. Vă reaminesc că Ilan Shor este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari şi de spălare de bani. În timpul procesului de judecată, procurorii au cerut 19 ani de închisoare, motivând că acuzatul ar fi cauzat un prejudiciu BEM de cinci miliarde de lei, aproape o treime din suma despre care presa a scris că a dispărut în 2014 din cele trei bănci falimentate, Banca de Economii, Banca Socială si Unibank.

Oare acești oameni care participă la concerte nu se întreabă pe banii cui sunt acestea organizate? Cine le plălește drumul, cazarea și prestația artiștilor care cântă la aceste concerte? Pentru că nu sunt sume de neglijat. Participarea artiștilor în asemenea concerte este un subiect aparte, despre care am scris de mai multe ori aici pe blog.

În acest articol mă refer în mod special la atitudinea oamenilor din diasporă care acceptă să meargă la asemenea evenimente politice. Ce îi determină să meargă acolo? Pentru că dacă toată lumea ar refuza asemenea concerte politice, ele nu s-ar mai organiza. Și așa oamenii și-ar păstra mintea lucidă în cabinele de vot.

Acest dezmăț poate fi oprit atât acasă cât și în diaspora dacă oamenii pur și simplu ar boicota asemenea evenimente, concerte cu iz politic. Vin cu un îndemn ca pur și simplu să le ignorați. Mergeți mai bine să vă aerați în sânul naturii, să faceți mișcare, să vizitați locuri istorice care să vă umple de amintiri pe toată viața. Este mult mai sănătătos fizic și mental, decât să ascultați minciunile cu care vor să vă impresioneze așa-zișii politicieni.

Dacă vă doriți ca blogul www.elenarobu.md să vă informeze în continuare liber și echidistant, îl puteți susține făcând o donație aici.

https://www.paypal.com/donate/?token=JPKSWolZvfKax7FjBgDe4X083oeICWUtp84lulGXRCUIzoXViybdsxDEQ8bLKMv_q8xYt0&country.x=FR&locale.x=

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!