Cum Partidul ”Șor” spune minciuni

Acum câteva zile pe site-ul Partidului „ȘOR” apare o știre bombastică cu un titlu și mai bombastic: Deputații Europeni din Grupul PPE: Partidul „ȘOR”, unica formațiune politică ce își îndeplinește promisiunile preelectorale.

http://partidulsor.md/news/deputa%C8%9Bii-europeni-din-grupul-ppe-partidul-sor,-unica-forma%C8%9Biune-politica-ce-i%C8%99i-indepline%C8%99te-promisiunile-preelectorale.html

Însă după apariția acestor ”informații”, preluate de mass-media apropiată primarului de Orhei Ilan Shor, deputații din Parlamentul European s-au văzut nevoiți să intervină și să clarifice lucrurile. Cei patru europarlamentari, care într-adevăr au fost într-o vizită la Orhei, Fulvio Martusciello, Stefano Maullu, Alberto Cirio și Salvatore Domenico Pogliese, au făcut următoarea declarație, în legătură cu minciunile din mass-media controlată de Partidul ”Șor”:

„Regretăm profund manipulările nocive ale partidului Șor și ale presei cu referire la ultima noastră vizită în Moldova. Această vizită în Republica Moldova a fost una privată. Partidul Popular European (PPE) nu are nicio intenție și nici nu dorește să sprijine sau să colaboreze în vreun fel cu Ilan Șor sau cu partidul Șor. Folosirea acestei vizite de către mass-media controlată de partidul Șor și de partidul de guvernământ pentru a ataca opoziția arată o încercare disperată de a discredita PPE, a discredita opoziția de centru-dreapta din Moldova, precum și de a induce în eroare opinia publică.”

http://www.eppgroup.eu/news/Statement-MEPs-Martusciello-Maullu-Pogliese-Cirio-

Mai mult, coordonatorul grupului Partidului Popular European în Parlamentul European pentru Afaceri Externe, Cristian Preda precizează că

”declarațiile făcute de cei 4 eurodeputați nu reprezintă pozițiile în materie de politică externă ale grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Partidul Popular European nu are nimic în comun cu domnul Șor și partidul său. Reamintesc, de altfel, că la începutul lunii decembrie Partidul Popular European a primit în sânul său în calitate de membri observatori Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, și Platforma Dreptate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase, având încredere că aceste două formațiuni reprezintă orientarea pro-europeană, democrată, dar și angajamentul față de lupta împotriva corupției de care Republica Moldova are nevoie în prezent.”

http://www.eppgroup.eu/ro/press-release/PPE-se-delimiteaz%C4%83-de-vizita-a-cinci-deputa%C8%9Bi-la-Orhei?usebuid=12123

Nu este prima dată când oficiali europeni se văd obligați să vină cu precizări și cu dezmințiri în legătură cu manipulările din presa de la Chișinău. S-a întâmplat și în cazul ajutorului financiar de 100 milioane de euro din partea UE despre care o parte a presei de la Chișinău anunța că a fost deblocat, deși în realitate a fost semnat doar Acordul privind asistenţa macrofinanciară de 100 mln de euro.

De ce se întâmplă asta? Partidele compromise care s-au perindat sau sunt la guvernare au nevoie să își spele imaginea înainte de alegeri și vor căuta prin orice minciuni și denaturări de informații să facă acest lucru.

Așa că e nevoie de vigilență și maxim discernământ, pentru că în anul electoral 2018 manipulările, miniciunile, falsurile, distorsionările de informații vor fi la ordinea zilei. Chiar și oficialii europeni trebuie să fie cu ochii în patru și să urmărească informațiile care sunt difuzate publicului din R. Moldova, altfel riscă să fie discreditați și plasați în aceeași barcă, în aceleași scheme corupte de la Chișinău.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii