De ce se dorește depopularea Moldovei

În prezent se scrie o istorie tristă pentru R. Moldova. Sunt file negre peste file negre trăite și scrise de moldovenii care pur și simplu nu mai văd niciun rost să rămână acasă, nu mai sunt utili și vor să ofere un model de civilizație copiilor lor. Uneori am impresia că sunt create intenționat toate condițiile pentru ca oamenii să plece din republică. Astăzi trăim vremuri când pur și simplu vrei să fugi în lumea mare.

Dar de ce cred că sunt create intenționat condiții pentru ca oamenii să plece? Pentru că se dorește depopularea R. Moldova. Pentru că oamenii inteligenți, integri nu mai au loc în administrația acestui stat. Ei pur și simplu sunt izgoniți. Dacă nu ești cu ei, nu ai aproape nicio șansă să te dezvolți profesional. Pleacă directori de filiale din companii de telefonie care au salarii destul de bune în R. Moldova, pleacă oameni de afaceri care au dezvoltat business în agricultură din cauza controalelor și piedicilor care le sunt puse la fiecare pas. Iar guvernarea spune că deja e mai bine. Și mulți, mulți alții. Astăzi satele fără oameni sunt o excepție, măine ar putea fi o realitate.

De ce se dorește depopularea R. Moldova? Cine va veni în locul moldovenilor plecați peste hotare? Sirienii? Chinezii? Africanii? Oare chiar această guvernare care reprezintă doar un grup de interese personale nu înțelege cât de mare este acest pericol al depopulării? O țară care nu produce aproape nimic și care își pierde constant oamenii apți de muncă pur și simplu nu are viitor. Oare chiar acest lucru nu este înțeles acolo, la vârful piramidei? Ce se dorește de fapt? Să fii rege peste cei 30 de mii de sirieni? Ce fel de patriot-coordonator-conducător de țară poți fi, dacă tu cu mâinile tale distrugi constant acest teritoriu, dacă tu constant îi alungi pe oameni din țară?

E greu să faci prognoze pentru 5-10 ani cu privire la viitorul R. Moldova. Nu sunt expertă în geo-politică, dar dacă nu se întâmplă Unirea, există toate posibilitățile ca băștinașii (românii/moldoveni) să rămână în proporție de 10-20%. Ce naționalități vor constitui restul populației? Cei care nu vor mai avea loc în țarile UE, SUA sau Canada.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii