Dodon l-a lăsat pe Băsescu fără cetățenie: Programul electoral se respectă

În timp ce țara este bântuită de corupție, președintele țării, Igor Dodon semnează decrete. De data aceasta cel de retragere a cetățeniei pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu. Iată așa înțelege șeful statului să respecte promisiunile asumate în campania electorală.

În primul rând, consider că este un gest absolut nedemn și nediplomatic decretul președintelui Dodon care vine să arunce iar în spațiul public disensiune și zăzanie. În al doilea rând, se recurge la anumite scenarii și anume ca să nu i se permită președintelui Băsescu să se implice în politica din R. Moldova și poate, cine știe, să nu poată candida la alegerile prezidențiale, oricând ar fi ele.

Care-i planul mai departe? Să se tensioneze la maxim relațiile dintre Chișinău și București? Să le retragă tuturor basarabenilor cetățenia română? Să le interzică studenților noștri să meargă la studii în România?

Până unde se poate merge cu această absurdă retorică?

Oricum, Traian Băsescu are toate pârghiile să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și păstra cetățenia R. Moldova. Chiar sunt curioasă ce decizie va lua justiția moldovenească.

Articole similare
Comentarii