Dramă în familia unor moldoveni stabiliți în Italia: Soția însărcinată a decedat la numai 28 de ani, în urma unei situații banale

Dramă cumplită în familia Chirică stabilită de 9 ani în Italia, la Trento. Maia Croitoru-Chirică, în vârstă de 28, originară din satul Sărata-Răzeși, raionul Leova, a decedat vineri, 8 iunie, în urma unei banale situații. S-a înecat în timp ce mânca, iar până a venit ambulanța, tânăra deja s-a sufocat. Femeia era însărcinată în luna a șasea. La spital, medici i-au făcut cezariană, pentru a salva măcar copilul. Micuțul a trăit până joi și a decedat.

În toată această perioadă, tânăra a fost în comă, iar medici au făcut tot posibilul să o salveze, însă fără niciun rezultat. Vineri medicii au decis să o deconecteze de la aparatele care o țineau în viață, pentru că nu mai era nicio șansă de supraviețuire. Soțul a dat acordul pentru ca organele soției sale să fie donate. De altfel, un gest extrem de frumos care poate salva alte vieți. Familia Chirică mai are băiețel de 2 ani și jumătate, pe nume Luca.

Acum familia Chirică are nevoie de ajutorul nostru al tuturor. Pentru a transporta corpul neînsuflețit al femeii și al copilului ei acasă, în satul de baștină, unde vor fi înmormântați, este nevoie de peste 10 000 de euro. Familia nu are asemenea bani și solicită implicarea oamenilor din diaspora, dar și a celor de acasă. Putem fi solidari în aceste situații pline de durere ca să ajutăm la repatrierea celor două corpuri neînsuflețite.

Puteți suna la nr. +393203128642 sau +393888137195.
Pentru transferuri, cont bancar(IBAN): IT 54 U 08304 01800 000004332435
Banca: Cassa Rurale di Trento, pe numele: Chirica Victor

Din păcate, moartea nu are hotare, ne ajunge din urmă oriunde am fi. E sfâșietor când conaționalii noștri care mor în străinătate sunt nevoiți să plătească sume enorme, pentru a-și îngropa rudele pe pământuri natale, acasă. E o dramă pe care o trăim cu toții.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii