Elena Robu despre vestimentația care creează armonia și frumusețea în viața privată și profesională

Dacă ești interesat de actualitățile din țară, atunci fără îndoială n-ai ratat emisiunile Elenei Robu pe site-ul Unimedia.info. Cu siguranță ai descoperit  cu cât profesionalism își tratează invitații, dar și vestimentația feminină pe care o adoptă. Moderatoarea emisiunii ”Alb & Negru” a acceptat să probeze ținutele din magazinul ”My London Shop” și să ne vorbească despre rochiile din garderoba ei.

my london1

-Elena Robu se consideră o femeie stilată?

-Dacă a avea grijă de garderoba sa și de modul cum te îmbraci înseamna stilat, atunci pot să mă consider o femeie stilată. Modul cum mă îmbrac, mă reprezintă, iar fiecare zi are dispoziția sa, culoarea sa și respectiv vestimentația sa.

Stilul poate fi însușit? Tu ții cont de recomandările stiliștilor?

-Bineînțeles că stilul poate fi învățat, cum se învață orice pe lumea asta. Uneori e nevoie să iei lecții în acest sens, alteori este vorba de acel simț din interiorul tău care îți dictează stilul sau te definește ca femeie. Recunosc, nu întotdeauna țin cont de recomandările stiliștilor, dar îmi place să le ascult argumentele de ce e bine să îmbrac anume această rochie sau acest costum. Dacă ziua ar avea 48 de ore, cred că doar atunci aș reuși sa răsfoiesc și reviste de modă, să citesc mai multe bloguri despre ultimele tendințe în fashion.

my london2

La ce lucruri din garderoba ta ai renunțat pe parcursul carierei de jurnaliste și la care lucruri nu ai fi gata să renunți?

-Nu pot să zic că am renunțat la anumite lucruri din garderobă, aș spune mai degrabă că am adaptat garderoba la diferite etape din viața mea, dar și carierei de jurnalistă. M-am raliat așadar la stilul clasic, feminin, deci din garderba mea lipsesc la momentul de față fustele mini sau rochiile mulate pe corp. Nu aș renunța niciodată la rochiile mele din dulap, inclusiv cele confecționate de mine .

-Cred că nu-mi amintesc să te fi văzut vreodată în pantaloni. Te văd mereu în rochii. Ce te face să alegi rochiile și pantofii?

-Pantalonii ocupă un loc aparte în garderoba femeii moderne, asta fără dubii. Eu însa am preferat întotdeauna ceea ce scoate în evidență feminitatea, căci anume acest lucru crează armonia și frumusețea atât în viața privată, cât și pe plan profesional. Și plecând anume de la acest principiu, aleg și rochiile și pantofii.

my london

Cât de mult crezi că a contat vestimentația în ascensiunea ta ca prezență pe sticlă și acum la TV online?

-Este adevărat că televiziunea are anumite rigori și e nevoie să adopți un stil aparte ca să fii recunoscută și apreciată de telespectatori. Nu poți purta la TV blugi sau pantaloni sau rochii decoltate și scurte atunci când ești moderatoarea unui talk-show. Vestimentația dă un plus de valoare profesionalismului unui jurnalist. Iată de ce am optat pentru rochii clasice, pentru un stil sobru, dar în același timp, cu elemente de feminitate, așa cum îi stă bine unei jurnaliste de televiziune. Calitatea unui jurnalist rezidă în modul cum formulează întrebări și care sunt răspunsurile pe care le primește și cu siguranță nu în vestimentația extravagantă

Te-am văzut la prezentările brandurilor autohtone, semn că le susții. Câte piese vestimentare autohtone ai în garderobă și care îți e cea mai dragă?

-Într-adevăr, am câteva experiențe frumoase legate de defilările în cadrul evenimentelor Fashion Show din Inimă. Am decis să mă implic ca să putem susține în felul acesta designerii autohtoni, care au nevoie de promovare. Astăzi pot să spun că majoritatea hainelor din garderoba mea sunt ale producătorilor noștri autohtoni. Am rochii de la NaneTTy, de la Eugen Hudoroșcov, de la Georgette, Sandy, Cosânzeana. La fel am și pantofi de la Zorile și Hâncu. Le port pe toate cu mare plăcere, pentru că sunt ale noastre și nu cedează în calitate în fața brandurilor internaționale

Cum este experiența de a face shopping la Chișinău?

-Chișinăul este destul de diversificat în ofertă, găsești haine după orice gust. Experiența însă este la fel de diversă. Totuși, dacă este să îmi iau ceva, prefer să merg direct la producătorii brandurilor autohtone.

-Uneori punem o rochie pe noi, ne place mult, dar prețul ni se pare unul exagerat. Tu cum procedezi? Oricare ar fi prețul rochiei, o cumperi dacă îți place?

-Atunci când aleg hainele, nu îmbrac ceva, fără să am o intenție reală de a cumpăra acea haină. Nu pot să spun că prețul producătorilor autohtoni este exagerat. Mai degrabă aș spune că prețul este exagerat la intermediari. Până acum am avut norocul să îmi cumpăr haine al căror preț a coincis cu calitatea

O rochie nouă te face fericită?

-O rochie nouă mă face să mă simt așa cum sunt, fiindcă o aleg în funcție de stilul care îmi convine. O rochie nouă înseamnă o altă atitudine, o altă dispoziție, o altă emisiune reușită.

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop?

-A fost o experiență extrem de plăcută, alături de persoane care își știu bine meseria, care îți pot da un sfat cu referire la vestimentația care te avantajeaza și îți scoate în evidență personalitatea. Mulțumesc pentru această posibilitate de a cunoaște oameni plini de viață!

Interviul poate fi citit aici.

Articole similare
Comentarii