Facebook suspendă contul lui Donald Trump pentru doi ani. Le vine rândul și unor politicieni din R. Moldova?

Facebook a anunțat vineri, 4 iunie, că i-a suspendat contul personal al fostului președinte american Donald Trump pentru o perioadă de doi ani. Rețeaua socială a explicat, de asemenea, că de acum înainte politicienii vor fi sancționați ca și ceilalți utilizatori atunci când încalcă regulile, mai ales în caz de dezinformare, scrie presa franceză.

Fostul președinte american va putea reveni doar atunci când „riscurile pentru siguranța publicului vor dispărea”, a spus platforma. Amintim că Facebook i-a exclus temporar contul lui Donald Trump pe 7 ianuarie 2021 pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului asupra Capitoliului din Washington.

Donald Trump a reacționat în urma anunțului Facebook denunțând o „insultă” față de „75 de milioane” de americani care l-au votat în 2020.

Cazul lui Donald Trump ar trebui să servească drept precedent și pentru alți președinți și politicieni, inclusiv din R. Moldova, care recurg la distribuirea pe larg a dezinformărilor și mesajelor false prin intermediul rețelelor de socializare.

Articole similare
Comentarii