(FOTO) Comunitatea moldovenilor din Padova (Italia), prezentă la Sărbătoarea Popoarelor

Comunitatea cetățenilor R. Moldova din Padova – Italia a participat astăzi, duminică, 29 septembrie 2019, la festivitatea anuală Sărbătoarea popoarelor (Festa dei popoli). Moldovenii din regiune prezintă Republica Moldova la acest eveniment încă din anul 2001.

”La evenimentul de astăzi a participat ansamblul nostru folcloric, compus din stimatele noastre doamne și domni care locuiesc și lucrează aici, în orașul Padova și cu această ocazie s-au străduit mult să organizeze, în timpul lor liber, un concert, totalmente gratuit, de muzică ușoară și populară dedicat tuturor concetățenilor noștri, precum și băștinașilor italieni, altor persoane care se află în această localitate”, a ținut să transmită președintele Asociației ”Baștina”, Alexandru Marcinschi, prin intermediul unui comunicat de presă remis portalului de știri ER NEWS pentru difuzare.

Tradițional, pe parcursul manifestării a putut fi vizitat și un stand de artizanat al R. Moldova, amenajat de către Asociație.

În discursul său, președintele Asociației, Alexandru Marcinschi, a ținut să menționeze că Asociația Baștina promovează dintotdeauna cultura și tradițiile noastre strămoșești, pe care dorește să le mențină vii și să le transmită generațiilor viitoare.

Tototdată, cu această ocazie, participanții la eveniment, au ținut să transmită actualei guvernări din Republica Moldova, din partea societății civile, următorul mesaj: ”Fiți mai determinați în transformarea țării nostre dintr-un stat capturat, într-un stat de drept. Noi pentru aceasta v-am votat și așteptăm de la Domniile Voastre doar fapte concrete”.

Articole similare
Comentarii