Igor Dodon, Focul Haric și banii Mitropoliei Moldovei

An de an, înainte de sfintele sărbători de Paști, începe lupta acerbă între bravii noștri politicieni pentru titlul de cel mai creștin dintre toți creștinii. Participă smeriți la slujba de Paști, își pun fețe dintre cele mai chinuite și ascultătoare, pentru că așa dă bine în fața camerelor video. Dar cea mai mare bătălie se dă totuși pentru aducerea Focului Haric. Politicienii ne cred atât de naivi că cine împarte creștinilor acest foc miraculos acela ca și cum este mai iubit pe pământeni și mai aproape de Dumnezeu?! Toate sunt niște falsuri, niște ipocrizii.

Cei mai aprigi fruntași de partid încadrați în lupta pentru a aduce Focul Haric la Chișinău au fost președintele PCRM, Vladimir Voronin ș  fostul lider PLDM, ex-premier, Vlad Filat, care a făcut de mai multe ori parte din delegația oficială. De asemnea, mai mulți membri PCRM și PLDM au mers de-a lungul anilor la Ierusalim ”ca să vadă cu ochii lor” Focul Sfânt.

Unde au ajuns astăzi acești politicieni? Unul încă în Parlament, dar cu susținători din ce în ce mai puțini, iar altul la pușcărie, din varii motive. Cât de mult i-a ajutat Focul Haric întru iertarea păcatelor și obținerea unei popularități și mai mari în rândul alegătorilor? Dacă nu ai grijă de sufletul tău, dacă nu respecți anumite principii în viață, asemenea acțiuni de PR nu te mai ajută.

Anul acesta la Ierusalim pleacă președintele țării, Igor Dodon care vrea să fericească poporul în sâmbăta Paștelui împărțind enoriașilor din miraculosul foc. Dar culmea, dacă cei doi: Voronin și Filat erau sponsorii deplasărilor la Ierusalim, acum Dodon merge să aducă Focul Haric pe banii Mitropoliei Moldovei. De unde are Mitropolia asemenea bani? Iar cât privește președintele Dodon,  ar fi bine să urmărească traiectoria politică a celor care deja au făcut acest lucru. Unde au ajuns ei? Unde vrea să ajungă Igor Dodon?

E ipocrit să folosești anumite momente cu adevărat sacre, sfinte în scopuri pur personale, în interese politice, meschine. Marea întrebare este de ce Biserica a permis intrarea politicului în lăcașul sfânt?  De ce unii preoții nu apără lucrurile sfinte?  De ce lasă ca aceste lucruri sfinte să fie pătate cu simpla prezență a unor demnitari compromiși definitiv?

Paște fericit tuturor!

Articole similare
Comentarii