Impresii de la Marea Adunare Centenară

Duminică la Chișinău s-a scris istorie! Zeci de mii de oameni din toate zonele României Mari și-au dat întâlnire în Piața Marii Adunări Naționale, un loc simbol, unde înaintașii noștri au îngenuncheat pentru limba română și alfabetul latin. Toți românii de pretutindeni care au ținut să ajungă la Marea Adunare Centenară au înfruntat zăpada și vremea deosebit de rece pentru această perioadă a anului pentru a cere să se înfăptuiască UNIREA.

Am un respect deosebit și pentru românii/moldoveni din diaspora care au ținut neapărat să ajungă acasă și să participe la manifestație duminică. De asemenea, este demn de apreciat și gestul celorlalți români/moldoveni aflați în străinătate care au organizat în orașele unde sunt stabiliți manifestații similare în care și-au exprimat dorința de Unire.

Noi, românii de pretutindeni, mai trăim o istorie a unui popor încă dezbinat, un popor care încă trăiește în hotare stabilite de Stalin și Hitler, doi tirani ai omenirii. Am pierdut prea mult timp în acești 26 de ani de Independență în care ne-am bălăcit în propria noastră rătăcire de neam.

A fost o manifestare pașnică, chiar surprinzător de pașnică, în opinia mea. Iar asta pe de o parte nu poate decât să fie lăudabil, înseamnă că organizatorii (George Simion, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco) au asigurat o bună desfășurare a Marii Adunări Centenare. Dar pe de altă parte, trezește semne de întrebare în legătură cu comportamentul PD, partid căruia nu-i scapă nimic și care are drept scop să profite de tot ce mișcă în țara asta. La manifestare, în primele rânduri au putut fi observați oameni care au fost văzuți și la mitingurile PD cum ar fi colonelul în rezervă, Ghenadie Cosovan. Dar cu siguranță au mai fost și alții. Ei ce au căutat acolo? De când ei sunt aprigi unioniști?

Și acum despre lucrurile care mai bine nu se întâmplau. Totul ar fi fost bine dacă reprezentanții partidelor politice care au fost la guvernare nu ar fi ținut discursuri de la tribună în PMAN, poate doar cu excepția deputatei PLDM, Maria Ciobanu, care a dat dovadă de demnitate națională și verticalitate până acum în activitatea sa de parlamentară. Dar ceilalți? Ei ce au făcut pentru dezideratul Unirii? Liberalul Dorin Chirtoacă de exemplu ce a făcut concret pentru dezideratul Unirii? De câte ori a fost la București pentru a demara proiecte comune între cele două capitale? Sau senatorul Ion Hadârcă, cel care a spus că face parte din partidul ALDE care este acum la guvernare în România și, împreună cu PSD, votează legi împotriva independenței justiției. Înțeleg că sunteți tentați să îi aplaudați îndelung pe unii dintre ei, dar au meritat ei oare aceste aplauze? Ce lucruri concrete au făcut ei pentru a merita aplauzele Dvs și încrederea pe care le-o acordați? Doar vorbe frumoase nu sunt suficiente.

Au mai existat idoli în trecut care își rupeau cămașa de pe ei de unioniști ce erau și unde am ajuns datorită lor, datorită lui Iurie Roșca de exemplu. Faptele din trecut nu ar trebui să fie uitate atât de ușor. Cereți socoteală partidelor politice pentru tot ce vă promit și nu realizează. Nu îi credeți pe cuvânt, pentru că au discursuri frumoase. Apreciați sinceritatea lucrurilor, a faptelor, nu vorbe goale. Discerneți adevărul de minciună, grâul de neghină și cereți ceea ce vi se cuvine. Pentru că uniți suntem o forță!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii