Italia: “Badantă” cu venituri de 140 000 euro și cu ajutor din partea statului

O conațională având cetățenia română care presta servicii de îngrijitoare în Italia a fost descoperită de agenții de la Garda de Finanțe că primea ajutorul de venit minim garantat (reddito di cittadinaza) din partea statului, chiar dacă în acest timp lucra și avea un venit lunar din munca prestată. Potrivit Tgcom24, citat de rotalianul.com, femeia a primit 140.000 de euro în ultimii 4 ani și nu a făcut niciodată declarația de venit.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, a lucrat în mai multe localități din preajma orașului Torino și nu și-a declarat niciodată veniturile la autoritățile fiscale. Sumele de bani câștigate au fost transferate în conturi curente din România.

Sursa citată susține că românca a câștigat aproape 140.000 de euro în patru ani lucrând ca îngrijitoare, dar beneficiind și de ajutorul din partea statului prevăzut pentru persoanele fără venit sau cu venit foarte mic. „Reditto di cittadinanza” i-a fost imediat revocat. El a fost obținut prin prezentarea unei documentații false.

Garda de Finanțe din Susa (Piemonte) continuă să facă cercetări în acest caz.

Articole similare
Comentarii