Italia: Durere nesfârșită pentru o badantă: Și-a pierdut copilul după ce medicii din România l-au condamnat la moarte

Un tânăr român, Andrei Tătar, s-a stins la doar 27 de ani la Cinto Caomaggiore, în regiunea Veneţia, Italia, din cauza unei tumori pe creier. Băiatul fusese greșit diagnosticat de medicii din România, astfel că atunci când doctorii din Italia au descoperit cauza reală a problemelor sale, nu au mai putut face nimic pentru el. Băiatul s-a stins în brațele mamei sale, Ruxandra Maricica, scrie stiridiaspora.ro cu referire la presa italiană.

Problemele de sănătate ale lui Andrei Tătar au început în urmă cu câțiva ani cu o serie de crize „nervoase” care i-au convins pe medicii români să-l interneze într-o centru de psihiatrie. Ulterior, băiatul s-a mutat împreună cu mama sa în Italia, unde femeia și-a găsit de lucru pentru a-și putea întreține fiul bolnav. Cum Andrei se lupta de câțiva ani cu diagnosticul de boală psihică pus de medicii din România, tânărul nu avea posibilitatea să lucreze.

Doar când mama sa, care lucrează ca badantă în Settimo, a apelat la specialiștii spitalului Maggiore din Trieste, s-a dovedit că acele tulburări psihice pe care le diagnosticaseră medicii români, erau de fapt manifestările formațiunii tumorale ajunsă deja în stadiul de metastaze la creier, astfel că nu mai mai putea fi îndepărtată, relatează ilgazzetino.it. 

A murit în brațele mamei, la doar 27 de ani

Descoperirea adevărului s-a făcut însă mult prea târziu pentru ca orice tratament să devină eficient. Astfel că după o luptă care i-a consumat toată tinerețea, marți, 15 octombrie, Andrei Tătar a pierdut lupta cu moartea și a închis ochii pentru totdeauna, la 27 de ani.

Pentru că a făcut eforturi pe care doar o mamă le poate face pentru a salva viața fiului său, Ruxandra Maricica întâmpină acum mari dificultăți financiare. Astfel că a apelat la ajutorul unui preot din comunitate, precum și la mila administrației publice locale și a fost lansată o campanie de fonduri pentru a susține costurile înmormântării lui Andrei.

Duminică, 20 octombrie, la ora 19.30, va avea loc o Liturghie în biserica din Settimo în memoria tânărului. A doua zi, la ora 15:00 va avea loc o slujbă de înmormântare, iar apoi Andrei Tătar va fi înmormântat în Cimitirul Cinto Caomaggiore.

Articole similare
Comentarii