Italia: Peste 300 de arestări în urma unui raid ”istoric” contra mafiei Ndrangheta. Vizat și un fost parlamentar din partidul lui Berlusconi

Carabinierii italieni au organizat astăzi un raid ”istoric” contra mafiei ”Ndrangheta” (este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia). În total au fost fost arestate 334 de persoane de pe întreg teritoriul Italiei, operațiunea ajungând până în Germania, transmite bfmtv.com.

Printre persoanele arestate se numără avocați, diverși antreprenori, contabili, un colonel al carabinierilor, funcționari municipali sau de tribunal, un fost parlamentar din partidul Forza Italia (de centru-dreapta) al lui Silvio Berlusconi. În jur de 2500 de carabinieri au participat la operațiune, susținuți de parașutiștii din armata italiană.

Acestora li se incriminează acțiuni de tip mafiot precum omucideri (reglări de conturi între clanuri mafiote), sustragerea, utilizarea, spălarea banilor. Unii dintre cei arestați se află deja în închisoare, alții au fost plasați în arest la domiciliu. În același timp, anchetatorii au sechestrat bunuri în valoare de 15 milioane de euro.

Operațiunea sub numele “Rinascita Scott” are loc ca urmare a unei anchete ce a durat cel puțin trei ani.

Articole similare
Comentarii