Jurnalista Elena Robu: „Pe 30 noiembrie, votează pentru o țară europeană!”

În contextul campaniei #FăUnBineȚării, care s-a născut pe internet zilele trecute, colega noastră și prezentatoarea emisiunii „Alb & Negru”, de la portalul de știri UNIMEDIA, le-a transmis tuturor cetățenilor un mesaj plin de inspirație, chiar din inima Chișinăului. Amintindu-ne de cuvintele marilor intelectuali ale spațiului basarabean, Elena îndeamnă toți cetățenii care gândesc după principiile și valorile europene, să se alăturie campaniei și să voteze PRO UE la 30 noiembrie.

Îi mulțumesc Antoniței Fonari pentru provocare. Mă aflu în inima Chișinăului, pe Aleea Clasicilor, acolo unde se regăsesc monumentele marilor personalități ale neamului nostru. Într-un moment crucial din evoluția istorică a țării noastre, am venit să le cer sfaturi celora care au scris istoria până la noi.

Nicolae Iorga zicea că un popor care nu-și cunoaște istoria este ca un copil care nu-și cunoaște părinții.

Mihail Kogălniceanu afirma că nu poate fi fericire fără libertate, nu poate fi libertate fără putere și nu vom fi puternici decât atunci când vom fi uniți.

Mihai Eminescu a spus că greșelile, în politică, sunt crime, căci în urma lor, suferă milioane de oameni nevinovați. Suntem români și punctum.

Grigore Vieru afirma: „Limba română este Patria mea. Cât caracter – atâta țară.”

Ștefan cel Mare și Sfânt: „Moldova nu a fost a strămoșilor mei, nu este a mea și nu este a voastră, ci a urmașilor urmașilor voștri, în veacul vecilor.”

Fă un bine țării, așa încât atunci când vom privi în urmă, să fim mândri de ceea ce lăsăm urmașilor noștri. Pe 30 noiembrie, votează pentru o țară europeană!”, a mărturisit Elena Robu, în mesajul video publicat pe internet.

Elena i-a provocat, la mesaje similare, pe Sorin Mereacre, Arcadie Barbăroșie, Oazu Nantoi, Catinca Mardarovici și toți cei care gândesc după principiile și valorile europene.

Articole similare
Comentarii